Džeko na bosanskom poslao poruku Arnautoviću od dvije riječi, novi napadač Intera ga nije ni doživio

Stigao iz Bologne

Džeko na bosanskom poslao poruku Arnautoviću od dvije riječi, novi napadač Intera ga nije ni doživio

Admin Čaušević

Edin Džeko je posljednje dvije sezone igrao za Inter, a u ovom prijelaznom roku je otišao u Fenerbahce kao slobodan agent. U međuvremenu na Giuseppe Meazzu je stigao Marko Arnautović, Austrijanac balkanskih korijena. 

Inter je tokom sedmice ozvaničio dovođenje 34-godišnjeg Arnautovića koji je stigao na posudbu iz Bologne s obaveznim otkupom.

Ovaj napadač je još kao 20-godišnjak bio član Nerazurra kada je ovaj tim vodio Jose Mourinho, međutim njegova prva avantura u milanskom klubu je bila poprilično kratka.

Sada je u Inter stigao mnogo iskusniji i bit će dodatna napadačka opcija za Simonea Inzaghija koji poslije odlaska Džeke i Romelua Lukakua u novu sezonu ulazi sa znatno izmjenjenim ofanzivnim dijelom tima.

Oglasi

Po dolasku u Inter Arnautović je na Instagramu objavio nekoliko fotografija, a prvi koji mu je čestitao bio je Džeko.

"Sretno brate", napisao je Džeko na bosanskom jeziku, ali Arnautović popularnog Dijamanta nije ni doživio pošto mu ni dva dana kasnije nije odgovorio na komentar. 

Džeko i Arnautović imaju sasvim korektan odnos, a poznato je da su prije nekoliko godina završili u jednoj sarajevskoj kafani nakon utakmice Lige nacija između BiH i Austrije. 

Austrijanac srbijanskog porijekla je svoj najbolji fudbal igrao u West Hamu i Stoke Cityju, na Apenine se vratio prije dvije godine kada je potpisao za Bolognu gdje je na 58 mečeva zabio 25 golova. 

Upravo su ga dobre igre na stadionu Renato dal'Ara dovela do Intera po drugi put u karijeri te će se sa Marcusom Thuramom boriti za mjesto u prvoj postavi budući da je Lautaro Martinez nedodirljiv.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa druge strane Džeko je već počeo svoju novu avanturu u Fenerbacheu gdje se za kratko vrijeme nametnuo kao pravi lider.

Popularni Dijamant je već dobio kapitensku traku, a redovno postiže i golove te u Istnabulu od njega u ovoj sezoni očekuju velike stvari. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Da li je to onaj Arnautovic sto je Bardhiju psovao siptarsku majku, to je bilo onda kada je igrala reprezentacija Austrije i Makedonije, e pa .ebi se Dzeko kad ti je svako postao drug, jer ne znas da cjenis sebe ili svoje "JA"
3 1
Kugla
Sta ocekivati od ove nase prodane duse licemjer zesci
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi