Rijeka nezaustavljivo gazi ka tituli, Hajduk s velikim pritiskom čeka današnji duel
Benedik Mioč u duelu sa igračem Slavena (Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

HNL

Rijeka nezaustavljivo gazi ka tituli, Hajduk s velikim pritiskom čeka današnji duel

E. Škorić

U 27. kolu SuperSport HNL-a Rijeka je, kao gost, sa 1:0 pobijedila ekipu Slaven Belupa i povećala prednost na tabeli.

Domaćin u Koprivnici nije imao toliku važnost utakmice kao gosti iz Rijeke, koji uspješno nastavljaju trku za titulu. Trenutno su vodeći na tabeli i povećali su prednsot nad Hajdukom na +4, s tim da Splićani kasnije dočekuju Lokomotivu. Trećeplasirani Dinamo ima osam bodova manje od Rijeke, ali dvije utakmice manje.

I sam trener Riječana Željko Sopić je u najavi ove utakmice govorio da je ovo dosta nezgodno gostovanje i da će biti teško ostavariti čitav plijen jer, kako je rekao, Slaven igra dosta dobar fudbal.

Respektovao je Sopić fudbalere Slavena, ali je ipak njegov tim na kraju zasluženo došao do sva tri boda. U prvih 45 minuta bez pogodaka, no jedan gol u nastavku meča dovoljan je Riječanima za veliko slavlje.

Gol odluke postignut je u 50. minuti. Izveden je korner za goste, a potom lopta dolazi do Galešića koji zakucava loptu iz blizine.

Oglasi

Niti je Slaven odustajao od (barem) boda, niti Rijeka od mogućnosti da poveća prednost, ali mreže su do kraja ostale mirovati, što je naravno više odgovaralo gostima koji su napravili dodatni korak ka tituli.

Sada se Riječani nadaju da će Hajduk kiksati na svom terenu, ali će se ipak prvenstveno fokusirati na sebe i na svoje naredne mečeve. Slijedi reprezentativna pauza nakon koje će Rijeka gostovati Rudešu i tražiti treću uzastopnu pobjedu u ligi.

Rudeš ima samo sedam bodova nakon 26 kola i odavno je otpisan te je teško očekivati da zaustavi sjajnu Rijeku na putu ka tituli. Do sada su osvojili samo jednu titulu i to još 2017. godine.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Jednu ima i Zagreb, Hajduk šest, a nevjerovatni Dinamo čak 24, ali čini se da bi ove sezone konačno mogla da se prekine ta zagrebačka dominacija koja traje godinama.

HNL, 27. kolo:
Slaven - Rijeka 0:1

Top Komentari

pero98
ŠAMPIONI! FF
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi