Livaja opet zgrozio hrvatsku javnost: Dalić strepi, selektor Vatrenih rekao ono što nije smio!
Foto: Bozidar Vukicevic/Cropix

Ponovo se suočava sa osudama

Livaja opet zgrozio hrvatsku javnost: Dalić strepi, selektor Vatrenih rekao ono što nije smio!

Admin Čaušević

Marko Livaja je odlučio da se oprosti od reprezentacije Hrvatske pred okupljanje u oktobru. I dok su njegovi bivše reprezentativne kolege igrale, on je feštao te ujedno zgrozio hrvatsku javnost. 

Livaje nije bilo na okupljanju zbog odluke da se oprosti od dresa reprezetnacije Hrvatske, slobodno vrijeme je odlični napadač iskoristio da da se pojavi na jednoj proslavi rođendana.

"Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobit ću pola tvoje Armade / Šugava Rijeko puna si Srba, ne brini Rijeko, ima još vrba", pjesma je koju su između ostalih pjevali navijači Hajduka.

Kontorvezni snimak možete pogledati na 1:01:30 video priloga.

Livaja nije snimljen kako pjeva ovu sramotnu pjesmu, ali sama njegova pojava i poziranje sa smiješkom je zgrozilo hrvatsku javnost.

Uzavrela atmosfera i tenzije između navijača Rijeke i Livaje traju već duži period, a sve je eskaliralo u junu kada na treningu Hrvatske na Rujevici došlo verbalnog, a umalo i fizičkog kontakta.

Oglasi

Od tada je sada već bivši reprezentativac Hrvatske na stalnoj meti Armade, nedavno su čak i štampane naljepnice s natpisom: "Umri, Livaja."

Iskusnom golgeteru nije strana pojava da ulazi u probleme zbog pjesmi koje inače pjeva Torcida zbog čega je znao biti i suspendovan.

"Freze, traktori i seoski putevi, pi*ke šibenske, dobit ćete batine", pjevao je Livaja nakon pobjede nad Šibenikom u finalu Kupa zbog čega je kažnjen sa 13.000 eura te jednim mečom suspenzije.

Inače, slučaj Livaja bi mogao mogao odrediti i sudbinu Zlatka Dalića na klupi reprezentacije Hrvatske. Sastanak Izvršnog odbora NFSBiH je u ponedjeljak.

Atmosfera među Vatrenim je sve osim sjajna, a jedan od razloga je i taj sam odnos sa Livajom koji prvo nije pozvan za mečeve u septembru, da bi se pred oktobarski prozor kvalifikacija oprostio od nacionalnog tima.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dalić je nakon poraza od Turske i Velsa kazao da mu se Livaja uopšte nije javio, te čelnici HNS-a selektoru Vatrenih zamjeraju što je uopšte izašao sa takvom informacijom u javnost.

Top Komentari

zosteer8
Inače, slučaj Livaja bi mogao mogao odrediti i sudbinu Zlatka Dalića na klupi reprezentacije Hrvatske. Sastanak Izvršnog odbora NFSBiH je u ponedjeljak????Znaci i tu se Vici pita????
2 0
saju701
Znaci NSBIH je preuzeo Hrvatski savez i na kojim tabletama si bio kad si pisao ovaj clanak ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti