Maksimović mijenja Starčevića na klupi mlade reprezentacije?

Promjena u U21 selekciji

Maksimović mijenja Starčevića na klupi mlade reprezentacije?

M. Šljivak

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas od Italije sa 2:1 u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ekipa Slobodana Starčevića je više od 70 minuta bila potpuno bezidejna, a uspavanost prilikom odbrane ubačaja iz kornera donijela je Azzurrima prednost od 2:0 nakon prvih 45 minuta.

Uspjela je BiH doći do gola u finišu meča. Barišić je zabio za 2:1, ali je bh. tim još uvijek bez pobjede nakon četiri odigrana meča.

Od mogućih 12 skupljena su samo dva boda, a kako stvari stoje Slobodan Starčević u narednim kvalifikacijama neće biti na klupi U21 selekcije BiH.

Kako SportSport.ba nezvanično saznaje, klupu mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine mogao bi preuzeti doskorašnji trener Borca Marko Maksimović.

Oglasi

Igra i rezultati ekipe koju predvodi Starčević nisu zadovoljavajući za NSBiH i izvjesno je da će uslijediti određene promjene u stručnom štabu mlade reprezentacije.

Hoće li NSBiH odluku o smjeni donijeti nakon naredne utakmice protiv Luksemburga ili na kraju kvalifikacija u junu naredne godine, bit će poznato veoma brzo.

Ono što je sigurno je to da je Marko Maksimović najveći kandidat za nasljednika Slobodana Starčevića na klupi mlade selekcije BiH.

Maksimović iza sebe ima uspješan period na klupi banjalučkog Borca sa kojim je osvojio titulu prvaka BiH, a sa mjesta trenera se povukao na samom početku nove sezone.

Slobodan Starčević je na klupi mlade reprezentacije od marta prošle godine. Ekipu je vodio u 11 utakmica i ima učinak od pet pobjeda, tri remija i tri poraza.

Top Komentari

kostro
Opet gicin igrac,mamu li vam yebem vise,pa dokle vise Savez-Napolje
24 2
starmac
Pa nema tu GIGOVIĆA,BILBIJA i kompanije.Tu su porazi realnost.
22 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi