HNK Rijeka nevjerovatnim transferom odgovorila Dinamu i Jakiroviću: Posrnula 'mašina' na Rujevici

Pjaca se vraća u HNL

HNK Rijeka nevjerovatnim transferom odgovorila Dinamu i Jakiroviću: Posrnula 'mašina' na Rujevici

M. Šljivak

HNK Rijeka završio je veliki transfer. Novi član tima s Rujevice postat će jedna od najvećih posrnulih zvijezda hrvatskog fudbala Marko Pjaca, koji je raskinuo saradnju s Juventusom.

Marko Pjaca postat će novi igrač NK Rijeke. Italijanski stručnjak za transfere Nicolo Schira objavio je danas kako je 28-godišnji napadač raskinuo saradnju s torinskim gigantom Juventusom i da je već potpisao ugovor s Rijekom.

Službena potvrda očekuje se uskoro i ovo će biti veliki povratak nekada velikog talenta hrvatskog fudbala, ali i žestok odgovor Rijeke zagrebačkom Dinamu i njihovom nekadašnjem treneru Sergeju Jakiroviću, koji ih je nedavno napustio zbog aktuelnog hrvatskog prvaka.

Pjaca je prošao omladinske kategorije Dinama. Igrao je potom i za Lokomotivu, da bi 2016. godine u jednom od najvećih izlaznih transfera tima s Maksimira (23 miliona eura) otišao u Juventus.

Međutim, u Torinu se nije naigrao. Uslijedile su brojne posudbe, lutao je od kluba do kluba, a posljednju sezonu je proveo u redovima Empolija.

Oglasi

Sada je došlo vrijeme za povratak u hrvatksi fudbal. Rijeka je njegov novi klub i sigurno će Pjaca biti veliko pojačanje za tim s Rujevice u borbi za vrh tabele koju iz ovog tima najavljuju i u koju su krenuli s trenerom Jekirovićem prije nego što je on odlučio otići u redove velikog rivala.

Pjaca je u dresu Juventusa odigrao 21 meč i postigao je samo jedan gol. Igrao je na brojnim posudbama, pa je tako nastupao za Genou, Torino, Fiorentinu, Empoli, Schalke i Anderlecht.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nekada je bio i reprezentativac Hrvatske. Dres Vatrenih je oblačio 24 puta i postigao je jedan gol.

Sada će imati šansu da krene ispočetka u dresu Rijeke. Nije sigurno očekivao da će s 28 godina ponovo igrati u HNL-u, ali možda to bude najbolja moguća odluka za posrnulu zvijezdu hrvatskog fudbala.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi