Stvar je jasna, Napoli će ubrzo ostati bez Hamšika
Slovački internacionalac napušta Napoli u narednih nekoliko sedmica

Ide u Kinu

Stvar je jasna, Napoli će ubrzo ostati bez Hamšika

Edmir Škorić

Sve je izvjesnije da će Marin Hamšik u narednim danima otputovati u Kinu.

Hamšik je tokom prošle godine već bio 'na korak od Kine', no ostao je u Napoliju, a sada su sve prilike da će otići u daleku zemlju do kraja mjeseca.

Prema novinama Corriere dello Sport, prelazni rok u Kini traje do 28. februara, a nekoliko kineskih klubova nudi Slovaku bogate ugovore i mame ga da napusti Italiju.

Marek je legenda Napolija, stigao je u klub 2007. godine i rekorder je po broju nastupa, ali ove sezone je ukupno odigrao samo 18 utakmca.

Ugovor s Napolijem traje mu do ljeta 2020. godine, pa je i to jedan od razloga što će i Napoli inzistirati na njegovom odlasku, kako bi klub zaradio.

Hamšik: Barca i Real su mi uvijek bili zanimljivi

I dok je sve bliže Kini, podsjećamo na izjavu Hamšika kada je govorio o Barceloni i Real Madridu.

"Pregovarao sam sa Borussijom, istina je. Pregovori ipak nisu bili tako laki i rečeno mi je da Borussia prvo mora da proda neke igrače kako bi me dovela", poručio je Hamšik koji je također govorio o Realu i Barceloni.

"Barcelona i Real su mi uvijek bili zanimljivi, ali ne žalim što tamo nisam igrao, opet bih napravio isti izbor".

Prokomentarisao je i svoju famoznu frizuru koja mu je zaštitni znak od početka karijere.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ujutru su mi potrebne dvije ili tri minute kako bih stavio gel. Kosa mi je zaštitni znak i držat ću je ovakvom do kraja karijere", rekao je Hamšik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi