Marković spas za karijeru traži u Fiorentini?

Otpisan u Liverpoolu

Marković spas za karijeru traži u Fiorentini?

Srbijanski nogometaš Lazar Marković spas za svoju karijeru, koja je rapidnom padu, mogao bi pronaći u Fiorentini.

Ovaj brzonogi ofanzivac već duže vrijeme ne dobija šansu u Liverpoolu, u čije redove je stigao 2014. godine iz Benfice, pa se u britanskoj javnosti sve češće špekuliše da će njegovoj epizodi na Anfieldu doći kraj u zimskom prijelaznom roku.

Premda ne nedostaje interesovanja, mediji u Italiji tvrde da najveće šanse za njegov potpis ima Fiorentina. Klub iz Firence je već kontaktirao Redse i narednih dana bi, kako se navodi, trebali da otpočnu i zvanični pregovori kako bi se transfer realizovao.

Markoviću bi, u slučaju da se transfer realizuje, to ujedno bio prvi transfer u Serie A. Prethodno je pored Liverpoola igrao na posudbama u Fenerbahčeu, Sportingu, Hull Cityju i Anderlechtu u kojem je završio prethodnu sezonu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Markoviću ugovor sa Liverpoolom važi do ljeta naredne godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi