Zaradio bogatstvo, a nije igrao 1295 dana: Niko nije prevario Liverpool kao Lazar Marković!
Srbijanski fudbaler je u Liverpool stigao na ljeto 2014. godine iz Benfice kao veliko pojačanje, no na kraju se ispostavilo da je to bio nevjerovatan promašaj kluba s Anfielda.

Pokazao se kao veliki promašaj Redsa

Zaradio bogatstvo, a nije igrao 1295 dana: Niko nije prevario Liverpool kao Lazar Marković!

E. Čaušević

Liverpool je prije četiri godine u svoje redove doveo srbijanskog fudbalera Lazara Markovića koji je stigao iz Benfice za 22 miliona eura. Od njega se na Anfieldu mnogo očekivalo, ali već sada se može reći da je Marković bio promašena investicija.

Marković se svijetu predstavio odličnim igrama za Partizan za koji je debitovao još kao tinejdžer i bilo je jasno da se radi o nevjerovatnom talentu. Na ljeto 2013. godine prešao je u Benficu gdje je na 26 utakmica postigao 5 golova, a samo godinu dana kasnije potpisao je za Liverpool.

Tada se činilo da karijera ovog 24-godišnjeg fudbalera ide uzlaznom putanjom, no to je bila varka. On je u prvoj sezoni odigrao svega 34 utakmice i postigao je dva gola, te je bilo jasno da se neće baš naigrati. Nakon što je Jurgen Klopp preuzeo ovaj klub Marković je odmah prekrižen, a igrao je na posudbama u Fenerhahceu, Sportingu, Hullu i Anderlechtu gdje je također bio očajan.

Ljetos se Marković vratio iz Anderlechta u Liverpool i tu je ostao jer nije imao ponuda. Navijači Liverpoola za Markovića kažu da je "prevara" od igrača, te da je uzeo ogroman novac, a ništa nije pokazao. Naime, Marković je posljednji meč za Redse odigrao prije 1295 dana, no svejedno je ugrabio velike pare.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je od Liverpoola za ove četiri godine zaradio 12,4 miliona eura, a engleski mediji su izračunali da je po utakmici zaradio čak 373.286 eura jer je odigrao svega 34 utakmica. Na kraju ove sezone će biti slobodan igrač jer mu ističe ugovor i jasno je da neće ostati na Anfieldu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije