Nestvarne scene s afričkog prvenstva za žene: Ovo će svijet da pamti

Nezapamćeno ludilo

Nestvarne scene s afričkog prvenstva za žene: Ovo će svijet da pamti

Midhat Šljivak

Nestvarne scene viđene su protekle noći na prvenstvu Afrike za žene. 

Finalni meč afričkog prvenstva igrao se u glavnom gradu Maroka Rabatu, a domaća selekcija je u finalu dočekala Južnu Afriku. Na kraju su gošće slavile s 2:1 i došle su do svog prvog naslova.

Oba gola za Južnu Afriku postigla je Magaia, dok je za Maroko strijelac bila Ayane. Međutim, gošće na kraju slave veliki trijumf.

Ipak, ono što je najviše privuklo pažnju je atmosfera na tribinama. Stadion Prince Moulay Hassan bio je ispunjen do posljednjeg mjesta. Sve je gorilo i 53.000 ljudi je davalo ogromnu podršku domaćoj selekciji.

Da je kapacitet stadiona bio i duplo veći, nema dileme da bi sve bilo puno. Ipak, Južnoafrikanke su se bolje snašle u ovom grotlu i ostvarile su veliku pobjedu.

Ove scene će međutim ostati upamćene. Marokanci su dokazali da su ludi za fudbalom, a dokaz je upravo ženska selekcija ove zemlje.

Top Komentari

Nele.
Svaka cast.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi