Hrvatska gorska služba spašavanja ismijava Brazilca: "Potraga obustavljena, pronađen je"

Na račun Marquinhosa

Hrvatska gorska služba spašavanja ismijava Brazilca: "Potraga obustavljena, pronađen je"

Edmir Škorić

Brazil je u suzama nakon što je ispao sa Svjetskog prvenstva u Kataru, dok se širom Hrvatske slavi.

Hrvatska je dobila Brazil u četvrtfinalu Mundijala. Kao autsajder je najprije izdržala sve nalete Brazilaca, Livaković je spašavao u drugih 45 minuta.

U prvom produžetku Neymar postiže gol za vodstvo Brazila i izgledalo je kao da bi to bilo to. No, u 117. minuti sjajan napad Hrvata, na kraju pogodak Brune Petkovića, pa je penal serija odlučivala o prvom polufinalisti.

Kao i protiv Japana u osmini finala, hrvatski reprezentativci perfektni, svi su pogađali, dok je Livakvoić odbranio udarac Rodryga, a pritom je u 5. seriji Marquinhos promašio, pogodivši stativu, pa se smatra jednim od tragičara.

Upravo je štoper PSG-a na kraju bio taj kojeg je ismijavala čak i Hrvatska gorska služba spašavanaj (HSSS).

U pitanju je dobrovoljna, volonterska i neprofitna služba javnog karaktera za spašavanje s nepristupačnih terena i po teškim vremenskim prilikama, odnosno za sve situacije kod kojih treba primijeniti posebno stručno znanje i opremu za spašavanje.

Oglasi

"Timovi HGSS-a su u pripavnosti zbog moguće potrage za Marquinhosom na stadionu u Al Rayyanu. Vatreni čestitamo", objavljeno je na zvaničnoj Facebook stranici službe, a ubrzo je stigao novi status:

"Opoziv akcije! Potraga obustavljena, Marquinhos je pronađen u avionu za Brazil".

Na ovaj način su ismijali isksunog defanzivca, a naravno fanovi i svi oni koji su zapratili na Facebooku HGSS su bili oduševljeni i samo su se nastavili naslađivati na račun nesretnog Brazilca i njegovih saigrača.

Brazil 20 godina nije osvojio SP, čekaće barem još četiri, a Hrvatska u utorak već od 20 sati igra s Argentinom ili Nizozemskom za novo, drugo finale Mundijala u povijesti.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U prvom je izgubila od Francuske prije četiri godine u Rusiji, dok je 1998. godine bila treća na Mundijalu u Francuskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti