Tražili su Engleze po cijelom gradu, a kada su ih konačno našli nastao je haos

Noć prije utakmice neredi

Tražili su Engleze po cijelom gradu, a kada su ih konačno našli nastao je haos

E. Škorić

U Marseilleu se večeras igra meč 2. kola grupne faze Evropske lige između istoimene domaće ekipe i Brightona.

Nakon velike pobjede u Amsterdamu nad Ajaxom, fudbalere Marseillea očekuje duel na Veledromeu protiv Brightona, no okršaj ovih timova najavljen je već noć ranije na ulicama grada gdje su "snage odmjerili" domaći i gostujući navijači.

Poznati po divljaštvu i huliganizmu, navijači Marseillea tražili su po gradu goste iz Engleske, a kada su ih pronašli nastao je opšti haos.

Napali su bar u kojem su bili smejšteni engleski navijači, koji nisu sve nijemo posmatrali, nego su i sami bili spremni da se obračunaju sa neljubaznim domaćinom.

Oglasi

U sukobu je učestvovalo oko 200-300 navijača oba tima. Srećom, incident nije rezultirao sa povrijeđenim ili uhapšenim osobama, ali je ipak uključivao neke slučajeve bacanja projektila i uništavanja stvari.

Za sada je situacija stavljena pod kontrolu, no policijske snage morat će biti spremne na eventualne nove sukobe prije, za vrijeme i nakon utakmice koja se igra večeras od 18:45 sati.

Ova sezona predstavlja značajan događaj za Brighton, koji prvi put u svojoj 122-godišnjoj historiji igra u Evropi. Atomski i napadački fudbal te ekipe osvojio je divljenje navijača širom svijeta.

Tim Roberta De Zerbija uvučen je u izazovnu grupu zajedno sa evropskim divovima, uključujući bivše osvajače Lige prvaka Ajax i Olympique Marseille, kao i grčki AEK.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Kako se i očekivalo, veliki broj navijača Brightona doputovao je u Marseille. Klub je izdao smjernice za navijače, savjetujući ih da budu oprezni i da se ponašaju na odgovarajući način kako bi izbjegli probleme u atmosferi koja može biti neprijateljska, što se na kraju i pokazalo istinitim.

Stadion Velodrome ima kapacitet od 67.394 mjesta i najveći je stadion u Francuskoj, koji je ugostio utakmice na svjetskim prvenstvima 1938. i 1998. i Evropskom prvenstvu 1960., 1984. i 2016. godine. Konačno će i Brighton imati tu čast da zaigra na tom kuldnom zdanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti