Ni splitsku, ni beogradsku, već sarajevsku atmosferu: Španac na svom meču želi pakao iz Sarajeva!

Njegov tim čeka veoma važan meč

Ni splitsku, ni beogradsku, već sarajevsku atmosferu: Španac na svom meču želi pakao iz Sarajeva!

Admin Čaušević

Balkanski navijači su poznati po spektakularnim atmosferama, one sa splitskog Poljuda ili beogradske Marakane definitivno treba doživjeti, međutim ni ozračje na utakmicama Sarajeva i Željezničara definitivno nije za odbaciti. 

Snimke sa evropskih utakmica Željezničara na Grbavici protiv Dinamo Minska i Neftchija su obišle svijet, dok je susret Sarajeva i Torpeda na stadionu Asim Ferhatović Hase bio najgledaniji od svih mečeva u prvom pretkolu UEFA-ih takmičenja ove sezone. 

Iako protiv Gruzijaca tada na Koševu nije vladala paklena atmosfera zbog bojkota Hordi zla, najvatreniji navijači su svojim rivalima u evropskim mečevima znali prirediti pravi pakao na terenu.

U četvrtak se igraju revanš mečevi 2. pretkola Konferencijske lige, a pred susret Hammarby - Twente trener Šveđan se prisjetio atmosfere sa Koševa.

Naime, jednu od najboljih evropskih utakmica Sarajevo je odigrao 2009. godine kada je poslije penala pred 20.000 gledatelja u kvalifikacijama za Europa ligu eliminisan Helsinborg. 

Nakon finale Kupa Švedske 2010. godine trener Helsinborga je izjavao da su navijači Hammarbyja tada krerirali užareniju atmosferu od one na Koševu. 

Oglasi

Više od decenije kasnije trener Hammarbyja, Marti Cifuentes, je poručio da želi opet vidjeti navijače švedskog tima u paklenijem izdanju od Hordi zla iz 2009. godine.

"Čuo sam i ranije za sarajevsku atmosferu, tako da želim sarajevsku atmosferu u četvrtak i računam na navijače", kazao je Cifuentes.

Twente je prvi meč dobio sa 1:0, pa će Hammarbyju za kojeg između ostalih nastupa i povremeni bh. reprezentativac Adi Nalić trebati silni napori kako bi eliminisao nizozemskog predstavnika.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Činjenica da se i skoro 15 godina kasnije pamti atmosfera koju su priredile Horde zla najbolje govori o reputaciji ove navijačke grupe.

Nakon dužeg perioda bojkota Horde zla su se u nedjelju vratile na sjevernu tribinu stadiona Asim Ferhatović Hase i priredile su sjajnu atmosferu, međutim meč protiv Sloge Meridian neće pamtiti po lijepom jer je Bordo tim izgubio sa 1:2.

Top Komentari

papagaj
Torcida i Manijaci žive za svoje klubove, ostalo je truba, moglo se cuti opet psovanje sa Istoka na Koševu, a na Grbavici isprate aplauzom i ako su loše odigrali ili izgubili
3 1
vedin
Normalno da su mi naši klubovi draži, ali kako možete bilo koga porediti sa atmosferom na Poljudu?!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi