Najbogatiji fudbaler mjesecima ucjenjivao Barcelonu, a sada mu život vratio sve na okrutan način

Braithwaite želi da ide iz Espanyola, ali...

Najbogatiji fudbaler mjesecima ucjenjivao Barcelonu, a sada mu život vratio sve na okrutan način

E. Čaušević

Martin Braithwaite će ostati upamćen kao jedno od najgorih pojačanja u historiji Barcelone, a da stvar bude gora i prilikom odlaska je stvarao probleme i ucjenjivao klub da bi na kraju otišao u redove gradskog rivala. No, život vam uvijek vrati na ovaj ili onaj način, a sada je to shvatio i danski napadač.

Barcelona je šokirala fudbalski svijet u februaru 2020. godine kada je za čak 18 miliona eura iz Leganesa dovela Braithwaitea nakon što se povrijedio Luis Suarez, no dolazak Danca pokazao se kao veliki promašaj.

Ovaj 32-godišnjak je imao svoju šansu da se dokaže u dresu Barcelone, ali to nije uspio. I kada je klub tražio od njega da pronađe drugi klub on je to odbio.

Mjesecima su trajali pregovori oko odlaska Braithwaitea, a on je to odbijao. Znao je da mu takvu platu niko drugi neće dati iako je on najbogatiji fudbaler na svijetu zbog biznisa koji je pokrenuo još prije desetak godina.

Ostao je sve do isteka ugovora, a potom je kao slobodan igrač otišao u redove gradskog rivala Espanyola i nije pričao o Barceloni baš lijepe stvari.

Oglasi

Međutim, ni boravak u Espanyolu mu nije baš bajan. Ovaj klub je već u prvoj njegovoj sezoni ispao iz La Lige i to nakon poraza na svom terenu od Barcelone.

Braithwaiteu se ne igra u Segundi i želi da pronađe klub u La Ligi, ali mu ne ide. Mundo Deportivo piše da se Danac nudio klubovima u Španiji koji igraju u La Ligi, no svaki od njih ga je odbio iako ga mogu dovesti besplatno.

Espanyol je tražio od Danca da snizi platu za 50% i ostane igrati u Segundi, ali je to on odmah odbio. No, problem je što ga drugi klubovi uopšte ne žele i čak se špekuliše da bi ovaj 32-godišnjak mogao da završi igračku karijeru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To bi za Braithwaitea bio zaista neslavan odlazak u fudbalsku penziju, no navijači Barce piše da je to itekako zaslužio svojim ponašanjem prema katalonskom klubu.

Braithwaitea novac baš i ne brine jer ga je Forbes nedavno uvrstio na listu najbogatijih sportista svijeta, a njegovo poslovno carstvo vrijedi više od 200 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi