Cijeli svijet gleda pohlepu jednog čovjeka, no on ne odustaje: Želi pet miliona eura da mu vide leđa

Braithwaite pravi probleme Barceloni

Cijeli svijet gleda pohlepu jednog čovjeka, no on ne odustaje: Želi pet miliona eura da mu vide leđa

Eldar Ganibegović

Svako od nas se sjeća koliko dugo je trajala saga oko prelaska Lewandowskog u Barcelonu.

Sada je gotovo ista situacija s igračima kojih se Barcelona želi riješiti. Teško je pronaći zainteresovane, uvjeriti igrače ili dogovoriti se sa zainteresovanima.

Jedan takav igrač je Martin Braithwaite. Danac nema šanse dobiti mjesto u napadu u konkurenciji s Lewandowskim, kao ni Aubameyangom ili Memphisom Depayem.

Xavi Hernandez mu je prije nekog vremena rekao da bi trebao potražiti novi klub. Također nije poveo Braihwaitea na predsezonsku turneju po Sjedinjenim Državama.

Braithwaite nije pozvan za prve dvije utakmice LaLige, niti za prijateljsku protiv Cityja. Nedavno su mediji objavili da je za njega zainteresovan turski Galatasaray.

Sada španska "Marca" vjeruje da je Mallorca zainteresovana za igrača.Očekuje se da će 31-godišnji igrač pregovarati o odlasku iz katalonskog kluba, ali je počeo postavljati visoke zahtjeve. Prema navodima novinara, traži pet miliona eura odštete za odustajanje od preostale dvije godine ugovora.

Slučaj Braithwaitea, kojeg su tribine izviždale tijekom Gamper Cupa, zabrinjava čelnike Barcelone jer sedmice prolaze, a njegov odlazak još uvijek nije moguć.

Nekoliko klubova pokazalo je interes za njega, iako je Mallorca najodlučnija u potpisivanju napadača, čekajući da Braithwaite napusti Barcu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, njegov odlazak iz kluba nije lak zbog velikih očekivanja od napadača. U svakom slučaju, obje strane pretpostavljaju da je u zajedničkom interesu postići dogovor i razići se. 

Braithwaite se pridružio Barceloni u februaru 2020. Od tada je upisao 58 nastupa i postigao 10 golova. Barca ga je klubu Leganesu platila 18 miliona eura. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
Samo navijači Barcelone vide pohlepu u ovome igraču.. Ko bi se odrekao dogovrenih para a jednostavno nije mu do para ovo je stvar principa pa većina bi to.uradila samo što barca nema para da ga isplati pa vrši medijski pritisak a njega baš briga... Ispravno 100%..
8 0
Mostarac94
Samo je u fudbalu “pohlepa” kad zelis svoj novac
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi