Vijest se čekala i u BiH: Usmeni dogovor postignut, Portugal ima novog selektora

Potpis ugovora do kraja naredne sedmice

Vijest se čekala i u BiH: Usmeni dogovor postignut, Portugal ima novog selektora

E. Oštraković

Reprezentacija Portugala je nakon lošeg nastupa na Svjetskom prvenstvu koje je odigrano u Kataru, odlučila smijeniti Fernanda Santosa sa mjesta selektora, te su krenuli u potragu za novim čovjekom koji će voditi njihovu reprezentaciju.

Govorilo se da je Mourinho najveći favorit da preuzme ovaj posao, ali od toga neće biti ništa, jer Mourinho ne želi napustiti Romu.

Istovremeno je reprezentaciju Belgije nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu napustio Roberto Martinez, a ponuda za novi posao mu nije falilo.

Engleski vrlo pouzdani novinar, David Ornstein, ekskluzivno je donio informaciju da je Roberto Martinez postigao usmeni dogovor da postane novi selektor Portugala.

"Roberto Martinez usmeno je dogovorio da postane novi selektor Portugala. Naslijedit će Fernanda Santosan, a imao je mnogo ponuda od reprezentacija i klubova. Sve će biti potpisano do kraja sledeće sedmice", napisao je Ornestein.

Oglasi

Iako je imao mnogo ponuda, kako od reprezentacija, tako i od klubova, on je odlučio da njegov naredni posao bude na mjestu selektora Portugala.

Tako će Martinez voditi reprezentaciju Portugala protiv Bosne i Hercegovine u utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor Belgije u suzama nakon Hrvatske: "Gotovo je, odlazim"

Utakmica protiv Hrvatske u trećem kolu Svjetskog prvenstva u Kataru bila je posljednja za Roberta Martineza na klupi reprezentacije Belgije.

Treća reprezentacija sa Svjetskog prvenstva u Rusiji u Kataru nije ličila na sebe i ispala je već u grupi.

Maroko i Hrvatska bili su bolji od Belgije u grupi F i zasluženo prošli u osminu finala, dok će Crveni đavoli kući ranije od očekivanog.

Oglasi

Danas je Belgiji trebala pobjeda nad Hrvatskom za prolaz dalje, no Vatreni su sačuvali 0:0 i prošli dalje.

Bila je to i posljednja utakmica za Roberta Martineza na klupi Belgije. On je još ranije odlučio da će se povući nakon Svjetskog prvenstva.

Sa suzama u očima je nakon utakmice protiv Hrvatske obavijestio novinare da napušta kormilo reprezentacije.

"Ovu sam odluku donio prije Svjetskog prvenstva, bila je to moja posljednja utakmica kao selektora. To je vrlo emotivan trenutak. Pozdravio sam se s igračima i štabom. Otišao bih bez obzira što se dogodilo. Pa makar bili i svjetski prvaci", rekao je, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Danas smo bili zajedno. Nikada nije lako pobijediti na utakmici Svjetskog prvenstva. U prvoj utakmici protiv Kanade smo pobijedili, ali nismo bili svoji. Drugu utakmicu protiv Maroka smo zasluženo izgubili. Stvorili smo dosta prilika danas. Sa Svjetskog prvenstva možemo otići uzdignute glave. Naravno, Belgiji nije dovoljno završiti turnir u grupnoj fazi. Mogu prihvatiti ovakav način poraza i ispadanja".

Roberto Martinez je vodio belgijsku reprezentaciju od augusta 2016. godine. Od tada je Martinez vodio momčad u 79 utakmica i u prosjeku postizao 2,29 poena po utakmici.

Top Komentari

Almin81
Sa onakvom reprezentacijom Belgije nije ništa osvojio i opet dobije priliku da vodi Portugal koji će vjerovatno biti bolji bez Ronalda. Golemo kako se neki znaju prodati.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi