Otac u očaju nakon što su isplivale grozote koje je činio Greenwood: "Bio je dio naše porodice"

Zvijezda Manchestera se suočava sa teškim optužbama

Otac u očaju nakon što su isplivale grozote koje je činio Greenwood: "Bio je dio naše porodice"

Edmir Škorić

Mason Greenwood, 20-godišnji napadač Manchester Uniteda, jedan je od glavnih tema na Otoku od jutros.

Greenwoodova djevojka Harriet Robson optužila ga je za nasilje, te je objavila fotografije na kojima se vide povrede koje joj je, prema njenim riječima, nanio napadač slavnog engleskog kluba.

Fotograafije koje je djevojka objavila na društvenim mrežama su zaista zastrašujuće, a na jednoj se vidi kako joj krv teče niz lice.

Policajci su odmah počeli da istražuju slučaj i dva policajca su viđena u njenoj porodičnoj kući u Stockportu. Ona je dala izjavu povodom dešavanja, a u međuvremenu Greenwooda je Manchester suspendovao, dok je saopštenje stiglo iz Nikea, koji će po svemu sudeći prekinuti ugovor o sponzorstvu mlade zvijezde.

Masonovo ponašanje osudili su mnogi u Engleskoj i naravno trpi mnoge kritike, a otac pretučene djevojke kazao je da se nada kako će policija odraditi svoj posao kako treba. Takođe, otac Alan Robson kazao je da je njegova kćerka "potpuno uništena", te da je svima teško jer je Mason "bio dio porodice posljednjih dvije-tri godine".

Manekenka (20) također je podijelila glasovnu poruku u kojoj se prošle godine svađala sa Masonom koji joj je potom prijetio. "Jutros rano smo saznali za ovo. Strašno. Kao otac ne želite znati da se takve stvari događaju vašoj kćeri. Policija je bila u kući i ona je dala izjavu. Shrvana je jer nije htjela da se pusti to u javnost. Posljednjih mjeseci odnos moje kćerke i Masona nije bio dobar.".

Oglasi

Djevojka tvrdi da joj je hakovan mobitel zbog čega su stvari izašle u javnost, a uz objavljene "dokaze" napisano je: "Svima koji želite znati šta mi Mason Greenwood zapravo radi".

Ovo nije prvi skandal za Greenwooda, koji je ranije izbačen iz engleske reprezentacije jer je kršio pravila karantina, te se u hotelskoj sobi zabavljao sa nepoznatim djevojkama.

Greenwood koji ima 20 godina ponikao je u Manchesteru i za klub je postigao 36 golova na 130 nastupa, a dokaže li se da je zaista pretukao djevojku, bit će to velika mrlja na njegovu karijeru, čija budućnost je već sada pod znakom pitanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Top Komentari

King_Kenny
...ucio od svog idola Ronalda,tako je i on silovao i izivljavao se,pa na kraju prosao nekaznjen...mislio da ce i njemu to proci,ali ko zna,Manchester United je rezimski klub,ne bi me zacudilo da ga oslobode svih optuzbi.
2 15
Hexex
****o od covjeka. Budite svjesni da su neke od ovih slika iz 2020 kada je Greenwood imo 18 godina. Ovakve nakaze treba u zatvor bez dileme poslat.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi