Englez govorio o idolu Modriću: Znam svaki njegov pokret
Foto - EPA

Mason Mount iskreno

Englez govorio o idolu Modriću: Znam svaki njegov pokret

M. Šljivak

Engleska će Evropsko prvenstvo otvoriti utakmicom protiv Hrvatske na Wembleyju.

Nedjeljni susret naravno privlači veliku pažnju, a pred ovaj meč govorio je mladi fudbaler Chelseaja Mason Mount.

Sjajni fudbaler je istakao kako je nedavno dobio dres od Luke Modrića na utakmici Reala i Chelseaja i hrvatskog veznjaka smatra jednim od idola.

"Pitao sam Kovačića da mi 'završi' Modrićev dres. Luka je zatim tražio moj u drugoj utakmici i poželio mi je sreću", rekao je Mount.

Engleski fudbaler zna svaki pokret hrvatske zvijezde na terenu.

"Uvijek je bio fudbaler na kojeg sam se ugledao. Bilo je čudno igrati protiv njega, znao sam njegove pokrete i ono što će napraviti jer sam ga toliko puta gledao", istakao je Mount.

Ovaj 22-godišnjak je prvu utakmicu za nacionalni tim odigrao 2019. godine i skupio je ukupno 16 nastupa uz četiri postignuta gola.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Kladionica Mozzart vam nudi sjajne kvote na utakmicu Engleske i Hrvatske.

Domaća selekcija je naravno favorit, a prognozu meča ostavite OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti