Ništa od Džekinog transfera u Inter ovog ljeta?

Nerazzurri su navodno spremni čekati

Ništa od Džekinog transfera u Inter ovog ljeta?

Od finiša minule sezone se vjerovalo da će Edin Džeko ovog ljeta napustiti Romu, a kao njegova najizglednija nova destinacija se pominjao Inter.

Jedno vrijeme su italijanski mediji tvrdili da je sve dogovoreno i da je zvanična potvrda Edinovog transfera u redove Nerazzurra tek stvar formalnosti.

Ipak, potvrde još nema, a italijanski mediji sve češće pišu o "hladnom ratu" Rome i Intera zbog transfera Edina Džeke.

Inter je bio spreman ponuditi Romi 12-13 miliona eura i jednog mladog igrača u zamjenu za kapitena reprezentacije BiH, ali Vučica i dalje insistira na 20 miliona "u kešu".

Međutim, izvršni direktor Intera Beppe Marotta odbija isplatiti pomenutu cifru, piše Corriere della Sera.

Prema pisanju pomenutog medija, Nerazzurri su sada "promijenili ploču" i spremni su sačekati da ugovor Edina Džeke sa Romom istekne kako bi pojačanje u napadu dobili besplatno.

Edinov ugovor sa Romom ističe narednog ljeta, a on će već u januaru moći slobodno pregovarati sa drugim klubom i navodno Inter baš tada želi osigurati njegov potpis.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Novi razvoj situacije komplikuje stvari za Romu koja je "bacila oko" na Juventusovog Gonzala Higuaina. Treba podsjetiti i da se špekuliše da se Juventus želi riješiti Higuaina i Mandžukića kako bi doveo Maura Icardija - upravo iz Intera.

Inter, međutim, preferira opciju da Icardija proda, ako je moguće, Napoliju, pa tako nije u žurbi da po svaku cijenu kupi Edina Džeku i na taj način pomogne Romi, a samim time i Juventusu...

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Liverpool123
A vi ste prvi portal koji je svaki dan pisao o Edinu Dzeki da je samo trenutak kada ce potpisati za Inter
6 0
doa075
Dzeko u trouglu pera Lende, Causevica i Pasica, ne ide, ide , ne ide :D
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi