Šahinoviću i Kovačeviću se priključio još jedan nogometaš koji je nastupao u Premijer ligi

Stigao je sa slobodnim papirima

Šahinoviću i Kovačeviću se priključio još jedan nogometaš koji je nastupao u Premijer ligi

S. Mlaćo

Zimski prelazni rok širom Evrope uveliko traje, pa je iz sedmice u sedmicu sve zanimljivije. Prednost naravno imaju nogometaši sa "čistim" papirima, pa i klubovi lakše završavaju dogovore sa istima.

Nekadašnji defanzivac Zrinjskog Željezničara Matej Rodin pronašao je novi klub. Naime, Rodin se skrasio u Poljskoj, gdje je već nastupao sa uspjehom.

Rodin će karijeru nastaviti u Rakowu gdje će ga dočekati dobro poznata premijerligaška imena Vladan Kovačević i Muhamed Šahinović. Kovačević će blizu odlaska, sprema se veliki transfer, dok je Šahinović tek stigao iz FK Sarajevo, a tu je i defanzivac Adnan Kovačević, nekadašnji bh. reprezentativac.

Rodin je potpisao ugovor na godinu i po dana, uz mogućnost produženja na još godinu dana.

U Poljsku je stigao iz belgijskog drugoligaša Oosteneda, gdje je stigao kada se klub borio za opstanak. Nije se uspio spasiti, a onda je i Rodin nestao iz planova stručnog štaba.

Oostende je došao na posljednju poziciju i sve bliže je čak trećem rangu, a Rodin je uspio dogovoriti raskid saradnje.

Oglasi

Uzeo je papire i kao slobodan stigao u Rakow, što je olakšalo posao čelnicima posljskog kluba.

"Osjećam se sjajno što se vraćam u Poljsku. Imam lijepe uspomene iz Poljske, nadam se da će i sada biti tako. Uvjerio sam se da Rakow igra za najviše ciljeve, te želim da to ispunimo.

Rakow je nedavno osvojio titulu prvaka u Poljskoj, što je bio veliki uspjeh, a trenutno lider je Slask. Zanimljivo da ovaj klub igra sa trojicom igrača u zadnjoj liniji, pa sada taj izazov očekuje i nogometaša rođenog u Hrvatskoj.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Rodin je u našoj zemlji nastupao i za NK GOŠK Gabela, a u Hrvatskoj za Lokomotivu, Šibenik, te Varaždin. Bio je čak i u Italiji gdje je nastupao za Perugiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti