Gdje je on pošao? Pomračenje uma Vladana Kovačevića i greška za vjerovatni kraj snova o tituli
Bivši golman FK Sarajevo amaterskom greškom koštao je Rakow tri boda.

Veliki kiks

Gdje je on pošao? Pomračenje uma Vladana Kovačevića i greška za vjerovatni kraj snova o tituli

Eldar Ganibegović

Vladan Kovačević danas je bio tragičar Rakowa. Njegov tim je vodio dok on nije doživio "pomračenje uma", te je velikom greškom koštao svoj tim pobjede na gostovanju kod lidera. 

U okviru 17. kola poljske Ekstraklase, Slask i Rakow remizirali su 1:1. Goste je pobjede koštao Vladan Kovačević.

Stigao je Rakow do prednosti u 24. minuti. Strijelac za 0:1 bio je Kittel.

Konačan rezultat postavljen je u 67. minuti. Gol za Slask postigao je Samiec-Talar.

Vladan Kovačević istrčao je s gola, pa je to iskoristio igrač Slaska i postigao pogodak. Zaista neshvatljiva greška bivšeg golmana FK Sarajevo, pogledajte.

Oglasi

Ovaj remi vjerovatno udaljio je Rakow od odbrane titule. Slask je prvi s 37 bodova, dok je Rakow četvrti s osam bodova manje. Dobra stvar za Rakow je što ima i meč manje.

Da je Rakow danas stigao do pobjede nakon što je imao vodstvo, situacija po njih bila bi puno bolja. Imao bi Rakow 31 bod, pet bodova zaostatka i meč manje, a sada će mu biti mnogo teže.

Druga na tabeli je Jagiellonia za koju igra Bojan Nastić s 34 boda, dok Lech našeg Dine Hotića zauzima treću poziciju s 32 osvojena boda.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Ekstraklasa, 17. kolo:

Slask - Rakow 1:1 (Samiec-Talar 67'; Kittel 24')

Top Komentari

user1676286668
Krenuo u Srbiju na okupljanje....a ja nisu ga zvali pa se zato vratio.
1 0
user102
****ar!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti