Ulovljen na aerodromu: Barcin čovjek za transfere otišao da završi veliki posao

Lijepi dani pred Kataloncima

Ulovljen na aerodromu: Barcin čovjek za transfere otišao da završi veliki posao

A. Čaušević

Dovođenje Xavija Hernandeza na klupi značilo je i buđenje Barcelone koja je za kratko vrijeme opet postala konkurenta što je pokazala i nedavna pobjeda nad Real Madridom s 0:4.

Među igračima koje je "oživio' Xavi nalazi se i već otpisani Ousmane Dembele s kojim su zimus propali svi pregovori oko produženja ugovora pa mu je čak bilo poručeno i da više neće igrati za Barcelonu.

Međutim, Xavi je ipak odlučio da koristi Francuza što je rezultiralo naglim preokretom te se otvorila mogućnost da sjajni ofanzivac ipak ostane na Nou Campu.

Barcin sportski direktor Mateu Alemany je večera s snimljen na aerodromu u Maroku gdje je doputovao na razgovor sa Mousom Sissokom, Dembeleovim agentom.

Navodno je sam Sissoko nazvao Alemanyja na razgovor, a u Barceloni nisu previše oklijevali te su pristali na novu rundu pregovora.

Prošle sedmice se pojavila i informacija kako je Dembele priznao igračima u svlačionici da želi ostati na Nou Campu, a čini se i da su mu navijači oprostili.

Oglasi

Utakmicu protiv Seville problematični napadač je završio u 91. minuti, a navijači su ustali i pozdravili ga gromoglasnim aplauzom, što je bilo nezamislivo do prije nekoliko sedmica.

U posljednjih sedam utakmica krilni napadač odigrao je 447 minuta i za to je vrijeme postigao gol i upisao čak osam asistencija. U februaru u meču Evropske lige protiv Napolija cijeli stadion mu je zviždao, a sada mu pruža podršku i aplaudira za sve što radi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo da je u Barcelonu stigao u ljeto 2017. godine za 140 miliona eura iz Borussije Dortmund, te je trebao da mijenja Neymara koji je prodan PSG-u. Od tada je odigrao 140 mečeva, postigao 32 gola i 31 asistenciju.

U tekućoj sezoni ima 22 nastupa u svim takmičenjima, dva gola i 10 asistencija, a po svemu sudeći do kraja sezone igrat će važnu ulogu u Xavijevom timu koji će biti znatno jači od ljeta, a ostaje da se vidi hoće li Dembele biti dio tog projekta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Damir
Pobijedili real nakon 3 godine i u svakoj objavi o barceloni to spominju a vise pisete o barci nego katalonske novine
6 1
Goran86
Dembele pisaj sirotinju
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi