Alemany u tajnosti putovao u Milano i dogovorio Barceloni novo pojačanje

Radi sjajan posao

Alemany u tajnosti putovao u Milano i dogovorio Barceloni novo pojačanje

Endin Čaušević

Mateu Alemany radi odličan posao od svog dolaska u Barcelonu.

Alemany je desna ruka predsjednika Joana Laporte, te je uspio da napravi čudo kada je u pitanju januarski prelazni rok u kojem je doveo u Barcelonu nekoliko zvučnih pojačanja.

Iako je katalonski klub u finansijskoj krizi Alemany je uspio nekako da znatno pojača Xavijev tim što se u posljednje vrijeme vidi po rezultatima Barcelone u La Ligi i Evropskoj ligi.

No, španski mediji navode da će Barcelona tek na ljeto da napravi velike stvari, a Alemany je već počeo da priprema teren za ljetni prelazni rok.

I ovaj put većinom su cilj igrači kojima ističe ugovor, a navodno već je sve dogovoreno sa Andreasom Christensenom iz Chelseaja i Noussairom Mazraouijem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, pored njih Alemany uveliko radi i na dolasku Francka Kessieja kojem na kraju ove sezone ističe ugovor s Milanom. Kessie je odbio da produži ugovor s Rossonerima i odlučio je da bez obeštećenja napusti San Siro.

Španski mediji su danas objavili da je Alemany prošle sedmice u tajnosti otputovao u Milano, te da se sastao sa Kessiejem i njegovim agentima. Kako stvari stoje Kessie je pristao da karijeru nastavi u Barci i skoro svi uslovi njegovog ugovora su već dogovoreni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Prosjecan igrac nivo Songa
2 1
Salence
Ne znam....čini mi se da je dosta pao u igri u odnosu na prošlu godinu,a mislim čak i da mu je cjena pala u međuvremenu.Nikad nije bilo dobro kad je igrač bio koncentrisan samo na novac,propalo je na stotine velikih talenata koji su išli isključivo za novcem,spisak je predugačak.Biće šteta ako i sa Kessiem bude isti slučaj.Za Serie A je odličan.Za primeru?Ko zna,veliki upitnik.Barcelona je omentalno klub sa najneizvjesnijom budućnosti od top klubova.Ko zna,brzo će se vidjeti jeli mu odluka na mjestu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi