Skandal pred Svjetsko prvenstvo: Selektor naredio igračima da lažiraju povrede u klubovima
Foto - EPA

Tite otkriven

Skandal pred Svjetsko prvenstvo: Selektor naredio igračima da lažiraju povrede u klubovima

Midhat Šljivak

Pravi skandal pred početak Svjetskog prvenstva u Kataru izazvao je selektor fudbalske reprezentacije Brazila Adenor Leonardo Bacchi, poznatiji kao Tite. On je fudbalerima koje namjerava pozvati u reprezentaciju naredio da lažiraju povrede kako bi izbjegli preostale klupske utakmice pred Mundijal, ali na kraju je ovaj skandal razotkriven.

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite navodno je naredio fudbalerima na koje računa za Mundijal da lažiraju povrede kako bi izostali s preostalih klupskih utakmica i na taj način se sačuvaju za nastup u Kataru.

Tite na Svjetskom prvenstvu u Kataru želi imati najbolje igrače na raspolaganju. Zbog toga je nekolicini njih naredio da odglume povrede i da ne igraju za klubove u preostalim utakmicama prije nego se priključe nacionalnom timu.

Ovu vijest danas je otkrio brazilski Globo, a izvor im je vjerovatni poznati napadač Gabriel Barbosa - Gabigol, prema kojem je selektor Brazila bio zaista grub i već mu je saopštio da ga neće voditi u Katar.

"Tite je zatražio da igrači odglume povrede kako bi izbjegli nastupe za klub u narednom periodu", piše list Globo i dodaje u nastavku:

"Gabigol je pitao Titea kakvu bi povredu trebao odglumiti. Ovaj mu je potom saopštio da on nema nikakve potrebe išta glumiti jer ga neće voditi na Svjetsko prvenstvo", navodi ovaj list.

Oglasi

Od Brazilaca u posljednje vrijeme su povrede doživjeli Richarlison i Lucas Paqueta, ali prema informacijama koje stižu iz Brazila oni će biti potpuno spremni za nastup u nacionalnom timu.

Tite je danas predao spisak od 26 fudbalera koje će voditi u Katar. Fudbalski savez Brazila poslat će ga Svjetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA), a zatim će biti objavljen i javno.

Karioke su na Mundijalu u Kataru smještene u grupu G sa selekcijama Srbije, Švicarske i Kameruna, a prvenstvo otvaraju protiv Srba 24. novembra.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nakon ovog duela slijedi im duel sa Švicarskom 28. novembra, a zatim 2. decembra slijedi utakmica protiv selekcije Kameruna.

Brazilci su jedni od glavnih favorita za osvajanje titule prvaka koju su posljednji put uzeli 2002. godine u Južnoj Koreji i Japanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi