"O moj Bože" - To je sve što treba reći za gol kojeg je postigao Matias Soule!
Spektakularan pogodak mlade zvijezde Juventusa

Ovo je bilo čudesno

"O moj Bože" - To je sve što treba reći za gol kojeg je postigao Matias Soule!

M. Šljivak

Mladi argentinski napadač Matias Soule (20) postigao je protekle noći zaista spektakularan pogodak za U23 selekciju Gaučosa. Njegov potez je u konkurenciji za gol godine.

Matias Soule izveo je pravu čaroliju u dresu selekcije Argentine. 20-godišnji napadač Juventusa na posudbi u Frosinoneu postigao je definitivno jedan od najboljih pogodaka ove godine.

Nakon ubačaja s desne strane Soule je lopta išla na lijevu nogu i situacija u kojoj se našao nije bila perfektna. Ipak, uslijedio je show ovog 20-godišnjaka.

Soule je majstorski loptu dočekao na lijevu nogu, nekako je uspio uputiti udarac, a lopta je potom završila iza leđa protivničkog golmana za prednost Argentine od 2:0.

Bez ikakve dileme ovaj pogodak će ući u konkurenciju za najbolji u sezoni. Mladi fudbaler je izveo istinsko savršenstvo.

Oglasi

"O moj Bože", pišu nakon gola na društvenim mrežama fanovi mladog fudbalera, ali i zaljubljenici u fudbal.

Drugi komentar je i suvišan u ovom slučaju. Soule je postigao zaista prekrasan pogodak i pokazao je da bi na njega Juventus itekako morao računati u narednoj sezoni.

Argentinac je trenutno na posudbi u ekipi Frosinonea. Tamo igra zaista dobro i u 27 nastupa ima učinak od 10 golova i dvije asistencije.

Ovaj 20-godišnjak je karijeru počeo u Velez Sarsfieldu. Juventus ga je zapazio na turnirima i doveo ga je u svoje redove prije četiri godine.

Za prvi tim Bianconera Soule je odigrao 21 meč i postigao je jedan gol. Ipak, kako je minutaža kod Massimiliana Allegrija bila skromna, mladi ofanzivac se odlučio otići na posudbu u Frosinone i nije pogriješio.

Ove sezone igra zaista odlično. Navijači Juventusa ga žele nazad i bilo bi pravo čudo da mu Allegri, ako ostane trener, ne da priliku za igru u narednoj sezoni. Dečko je mašina.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi