Najskuplji crveni karton u historiji fudbala: Juventus ne trpi sramotno ponašanje Vlahovića

Dobio i novčanu kaznu od kluba

Najskuplji crveni karton u historiji fudbala: Juventus ne trpi sramotno ponašanje Vlahovića

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa u nedjelju su ponovo kiksali na svom terenu jer su proti Genove odigrali utakmicu bez golova u meču 29. kola Serije A. Na posebnom udaru našao se Dušan Vlahović koji je dobio crveni karton u finišu utakmice, a ispostavilo se da je to najskuplje isključenje viđeno u svijetu fudbala.

Juventus je imao ulogu apsolutnog favorita protiv Genove i očekivalo se da će izabranici Massimiliana Allegrija bez problema upisati novu pobjedu, no na kraju Stara dama je ponovo razočarala svoje navijače.

Utakmica u Torinu završena je bez golova što sigurno mnogo više raduje goste koji su uspjeli da se odbrane i prosto je nevjerovatno kakve šanse je Juventus sve promašio u ovom meču.

U centru pažnje našao se posebno reprezentativac Srbije, Dušan Vlahović, koji je imao nekoliko zicera na ovom meču, ali jednostavno nije uspio da nađe put do mreže gostujućeg kluba.

Koliko je Vlahović bio frustriran zbog svojih promašaja pokazao je u sudijskon nadoknadi kada je u svega 30-tak sekundi dobio dva žuta, odnosno crveni karton i morao je da napusti teren.

Oglasi

Vlahović je prvo "požutio" zbog prekršaja, ali je potom nastavio da prigovara sudiji nakon čega mu je on dao crveni karton i pokazao put ka svlačionici što je šokiralo srbijanskog napadača.

Zbog nepromišljene reakcije Vlahovića bijesan je bio i Allegri koji je to dao Srbinu do znanja dok je napuštao teren. Oni su imali i verbalni okršaj zbog toga, ali na kraju se sve brzo smirilo.

Međutim, jutros su za Vlahovića stigle još jedne loše vijesti jer čelnici Juventusa ne mogu da mu oproste da je na takav način ostavio ekipu na cjedilu, a pritom se i neprofesionalno ponašao prema svom treneru.

Italijanski mediji pišu da je pored suspenzije na jednu utakmicu Vlahovića kaznio i Juventus i to novčano.

Oglasi

Vlahović je kažnjen oduzimanjem 5% od njegove plate što na prvu ne zvuči previše ozbiljno, no riječ je o sumi od 70.000 eura što je ogroman iznos bez obzira što to finansijski srbijanskog napadača baš i neće uzdrmati.

Ispostavilo se da je Vlahović na kraju dobio najskuplji crveni karton koji je svijet fudbala ikada vidio po čemu će sigurno ostati upamćen.

Vlahović zbog svoje nepromišljenosti neće igrati utakmicu Serije A protiv Lazija u Rimu koja je na rasporedu nakon reprezentativne pauze.

Također, iako je bio na spisku Dragana Stojkovića na kraju se napadač Stare dame nije pojavio na okupljanju reprezentacije Srbije i propustit će prijateljske utakmice protiv Rusije i Kipra u narednim danima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vlahović je Piksiju javio da neće doći jer ima problema s bolovima u leđima i dobio je dozvolu da ne dolazi na okupljanje reprezentacije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi