Italija bruji o izdaji Srbina - Imao je sve dogovoreno s Napolijem, a sada izabrao drugi klub!
Srpski reprezentativac (21) neće ostati u Udinama, ali umjesto Napolija seli u Torino.

Velikan umiješao svoje prste

Italija bruji o izdaji Srbina - Imao je sve dogovoreno s Napolijem, a sada izabrao drugi klub!

Edmir Škorić

Mlada srbijanska fudbalska zvijezda Lazar Samardžić (21) i dalje se vodi kao igrač Udinesea, dok se nastavljaju pregovori oko njegovog transfera. U međuvremenu je, tvrde mediji u Italiji, izdao Napolitance s kojima je bio sve dogovorio, pa je očigledno odlučio u zadnji čas da zamijeni budući klub.

Prije nekoliko dana objavljeno je da je postignut dogovor između Napolija i Udinesea, ali i Lazara Samardžića. Napolitanci su bili spremni da plate 20 miliona eura uz pet miliona kroz bonuse.

Izgledalo je da je posao sklopljen, ali se posljednjih sati stvari mijenjaju. Kako javlja Corriere Dello Sport, Juventus je odjednom ušao u igru i pokušava da spriječi Lazarov transfer.

Stara dama ga želi u svom veznom redu kako bi kompenzirala odlaske Paul Pogbe i Nicola Fagiolija i tih 25 miliona eura, a po mogućnosti i više, nisu nikakva prepreka Torinezima da otkupe igračev ugovor.

21-godišnji srpski talent bio je samo korak do dolaska u Inter u ljetnom prijelaznom roku nakon dogovora s Udineseom, ali stvari su se na kraju srušile na zadnjoj prepreci, zbog čega je nesretan morao da ostane u Udinama.

Oglasi

Napoli već dugo radi na potpisivanju Samardžića, spreman je platiti ukupno 25 milijuna eura za njegov potpis, ali još uvijek nisu uspjeli dobiti konačno zeleno svjetlo od njegovih predstavnika. U međuvremenu se pojavio i Brighton na čelu sa italijanskim trenerom Robertom De Zerbijem.

Sada se u sve umiješao i Juventus. Igračev otac dao je zeleno svjetlo za prelazak u redove torinskog velikana, pa će crno-bijeli pokušati što prije postići dogovor i otkupiti ugovor Samardžića kojeg su mnog već vidjeli na stadionu koji nosi ime po slavnom Diegu Maradoni.

Samardžić bi i sam možda ipak više volio igrati za Juventus nego Napoli, jer ipak evidentna je razlika u veličini tih timova, a uostalom, imao bi dobro društvo jer bi ga ugostili njegovi sunarodnjaci Dušan Vlahović i Filip Kostić.

Lazar je ove sezone upisao 17 nastupa u Seriji A i ima dva gola uz dvije asistencije. Prethodno je igrao u Leipzigu i Herthi. Rođen je i odrastao u Njemačkoj, igrao za omladinske selekcije te zemlje, ali odabrao Srbiju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako je na samom početku karijere, upisao je pet nastupa za Orlove, a debitovao je u martu prošle godine i sasvim sigurno ćemo ga gledati i na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Njemu je, kao i njegovom ocu Mladenu, najvažnije da redovno igra i da bude u zdravom okruženju, a naravno ne bi voljeli da transfer ponovo propadne. Ljetos su u zadnji čas ostali bez angažmana u Interu, ove zime ne žele takav scenarij.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi