Mato Jajalo strijelac u remiju Palerma i Spezije
Foto: U.S. Città di Palermo

Treći gol u sezoni za bh. fudbalera

Mato Jajalo strijelac u remiju Palerma i Spezije

Nekadašnji reprezentativac BiH Mato Jajalo postigao je danas gol za Palermo.

U sklopu 36. kola Serie B, Jajalov tim je kao domaćin remizirao sa Spezijom odigravši 2:2, a ovim remijem je sicijalijanski tim praktički izgubio šanse za direktnim plasmanom u viši rang.

Publika u Palermu mogla je svjedočiti vrlo uzbudljivoj utakmici, posebno u prvom poluvremenu, a prvi gol zabilježen je u 30. minuti kada je Speziju u vodstvo doveo Maggiore.

Sreća gostiju je kratko trajala, jer je samo tri minute kasnije stvari na početak vratio naš Jajalo, a potom osam minuta kasnije za preokret pogodio Moreo.

Ipak, do odlaska na odmor Spezia je uspjela da izjednači. U 44. minuti za Palermo je ponovo koban bio Maggiore, čiji gol je, ispostavit će se, bio ujedno i konačni na "Renzo Barbera" stadionu u Palermu.

U slučaju da Brescia i Lecce ostvare pobjede u ovom klubu, oni će i matematički osigurati promociju, dok će Palermo svoju šansu tražiti kroz doigravanje.

Kada je u pitanju Jajalo, reprezentativcu BiH iz ere Mehmeda Baždarevića je ovo ujedno bio treći gol u sezoni, a na svom kontu ima i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie B, 36. kolo:

Palermo - Spezia 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi