Matthaus opet napada Salihamidžića: "Što Sulea nije tako pazio?"

Nastavlja se obračun bivših saigrača

Matthaus opet napada Salihamidžića: "Što Sulea nije tako pazio?"

E. Škorić

Javna bitka riječima između Lothara Matthausa i Hasana Salihamidžića se nastavlja.

U emisiji "Sky90" prije meča Bayern - Greuther Furth (danas od 15:30) njemački bivši reprezentativac ponovno puca u smjeru Bayernovog menadžmenta, konkretno - sportskog direktora Hasana Salihamidžića. Tema je i dalje odbrana Bavaraca, koja je prema Matthausu očajna i preskupo je plaćena.

"Neću hvaliti nešto što se ne može pohvaliti", rekao je Matthaus danas analizirajući dešavanja u minhenskom klubu.

"Braco štiti svoje igrače, a da je to učinio sa Niklasom Suleom, možda bi potpisao novi ugovor i ne bi otišao. Sule nikada nije bio zaštićen kao što je trenutno Dayot Upamecano", kazao je nekadašnji saigrač Salihamidžića iz Bayerna.

Sve je počelo nakon poraza od Bochuma kada je Matthaus govorio o slabostima defanzivacama poput Upamecana i Lucasa Hernandeza, za koje je klub izdvojio ukupno 120 miliona eura.

"Upamecano je tu osam mjeseci, a Hernandez tri godine. I igrači i Hasan moraju da se nose s kritikama. Razumijem Hasana, štiti igrače i svoju politiku poslovanja i dovođenja istih", rekao je 60-godišnjak za Sky.

Matthaus je komentarisao i odluku Sulea da na ljeto kao slobodan igrač iz Bayerna pređe u redove rivala Borussije Dortmund.

"Za njega se ne radi o novcu ili nečem sličnom. Znam to. Niklas se nikada nije osjećao voljenim od strane vodećih ljudi kluba. Čak i teškom nogometnom profesionalcu je potreban zagrljaj. Na primjer, kada je u pitanju priča o Suleovim nedostacima, njegovoj težini i sporosti, Salihamidžić nikada nije stao ispred njega kako bi ga zaštitio, nego je radije napadao medije", tvrdi Matthaus.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je takođe istakao da se sa Salihamidžićem sjajno slagao tokom igračkih dana, da ni danas ne postoji nešto neprijateljsko među njima, ali da jednostavno ne možete uvijek da dijelite isto mišljenje. Poručio je i kako i dalje ima dobar odnos s Ulijem Hoenessom i Karl-Heinzom Rummeniggeom, bez obzira na to što u posljednje vrijeme često kritikuje klub.

"Nemam problema s Bayernom. Bio bih sretan kada bih mogao govoriti o tome da je obrana dobra i da sve ide dobro. Oni također i dalje imaju najbolju odbranu i napad u Bundesligi Ne očekujemo samo prvenstvo od Bayerna, oni također moraju igrati važnu ulogu na međunarodnom planu," dodao je Matthaus.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Sta ce im odbrana u kukuruz ligi ha ya
1 7
user601
ovo vec ide na licno od ovog majmuna Matheusa..ako neko ne igra dobro nije kriv onaj sto ga je doveo nego ili igrac sam ili trener..on sam kaze da je Hernandez 3 godine u Bayernu,pa zasto ga nije kritikovao kad je Flick bio trener ili je tada bio dobar samo zato sto su Matheus i Flick jarani...Sule za one pare koje trazi da ostane nije vrijedan ni pola toga i normalno da ce ga pustiti da ode..i to gdje ?? a pisalo se da ce od Manchestera do Barce itd....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi