Matthijs de Ligt ponovo u centru pažnje: Koliko puta će mu se ovo desiti?

Opet igrao rukom

Matthijs de Ligt ponovo u centru pažnje: Koliko puta će mu se ovo desiti?

E. Škorić

Matthijs de Ligt je kao veliko pojačanje došao ljetos u Juventus, ali imao je peh da ga lopta svako malo pogodi u ruku.

De Ligt je imao fantastičnu sezonu s Ajaxom, nakon čega je potpisao za Juve iako je bio blizu Barcelone.

Nema sumnje da se radi o vrhunskom stoperu, nedavno je zabio za pobjedu protiv Torina u gradskom derbiju, ali dešava mu se da skoro svaki meč loptu u vlastitom šesnaestercu dodirne rukom.

Nekoliko puta su se protivnici Juventusa žalili da je trebao biti dosuđen penal zbo De Ligtove nespretnosti, a sada su se žalili i igrači Sjeverne Irske, koji večeras dočekuju Holandiju u važnom meču kvalifikacija za EP.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na fotografiji se vidi da je De Ligt igrao rukom, ali bio je na travi i teško da je mogao maknuti ruku, pa je vjerovatno sudija ispravno postupio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi