Matuidi premije od SP-a donirao u humanitarne svrhe

Gest za svaku pohvalu

Matuidi premije od SP-a donirao u humanitarne svrhe

Francuski reprezentativac Blaise Matuidi pokazao je da nije samo dobar nogometaš već i veliki čovjek.

Matuidi je na minulom Svjetskom prvenstvo sa Francuskom osvojio prvo mjesto, što mu je donijelo i bonus od 330.000 eura, a sve što je dobio odlučio je donirati u humanitarne svrhe, tačnije organizaciji za pomoć djeci.

"Imamo slobodu da donesemo tu odluku i učinimo je javnom. Zarađujemo mnogo novca, taj iznos za nas nije puno, a za neke je mnogo. Najvažnije je da dolazi od srca", izjavio je Matuidi, dodavši kako ga dječiji osmijesi uvijek ispune srećom.

I sam Matuidi je osnovao organizaciju, koja je učestvovala u obnavljanju sirotišta u Kinshasi, glavnom gradu Demokratske Republike Kongo, a za svoj humanitarni rad je nedavno dobio i priznanje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjećamo, Matuidi za Juventus nastupa od ljeta 2017. godine. Prethodno je igrao u Francuskoj za PSG i St. Etienne.

Top Komentari

josejose
Svaka čast dobri čovječe !
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi