Pochettino ni nakon deset dana ne može prestati pričati o ranama koje mu je nanio Karim Benzema
Foto: Screenshot

Trener PSG-a uoči meča s Monacom

Pochettino ni nakon deset dana ne može prestati pričati o ranama koje mu je nanio Karim Benzema

E. Ganibegović

PSG-ov naredni rival u francuskoj Ligue 1, koju su skoro pa i osvojili, je Monaco.

Tim iz Kneževine će biti domaćin Parižanima sutra od 13 sati, a trener gostiju Mauricio Pochettino još uvijek nije zaboravio ono što se dogodilo prije deset dana u Madridu - hat-trick Karima Benzeme za preokret u osmini finala Lige prvaka i prolazak Real Madrida, odnosno izbacivanje PSG-a u za njih ranoj fazi takmičenja.

"Postoji tuga i veliko razočaranje nakon onoga što se dogodilo u Madridu, i tu tugu dijelimo svi. Svi su pogođeni. Ali ne možete stati u nogometu, morate ostvariti cilj koji vam je ostao, a to je osvajanje lige i donijeti klubu deseti naslov", rekao je argentinski stručnjak i dodao: 

"Naravno da nećemo zaboraviti šta se dogodilo, ali naša je odgovornost živjeti s bolom što nismo prošli dalje u Ligi prvaka".

"Situacija je za koju će trebati vremena. Eliminacija je težak udarac, bila je neočekivana jer do 60. minute nismo mislili da će utakmica tako završiti. Još uvijek je teško pronaći san, mir i tišinu i da ti to izbacim iz glave", zaključuje.

Osvrnuo se i ne glasine da će postati bivši u PSG-u.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Što se tiče budućnosti... Za mene je budućnost danas i sutra, ne razmišljam dugoročno jer je moja odgovornost da sezonu završim na najbolji mogući način. Vidjet ćemo kakvu će odluku klub donijeti i kamo želi ići."

"Sučeljavamo se s jako dobrom momčadi Monaca, koja će očito htjeti zaboraviti razočaranje zbog eliminacije u Europskoj ligi. Morat ćemo odraditi posao, biti profesionalni, pobijediti i dati dobar učinak. Monaco je jako dobra momčad", rekao je o samom meču s Monacom.

Top Komentari

Goran86
ZiZu je novi trener PSDjeja
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi