Mauricio Pochettino preuzima Newcastle?
Foto - EPA

Argentinac stiže na St. James Park

Mauricio Pochettino preuzima Newcastle?

M. Šljivak

Mauricio Pochettino mogao bi se tokom ljeta vratiti menadžerskom poslu.

Argentinski stručnjak je krajem prošle godine dobio otkaz u Tottenhamu gdje ga je naslijedio Jose Mourinho, a nakon višemjesečne pauze odlučio je da se vrati poslu.

Mnogi klubovi bi rado Pochettina vidjeli na svojoj klupi, a kako tvrdi Sky Sports, njegov novi tim bit će Newcastle United.

Saudijski princ Mohammed bin Salman uskoro će preuzeti tim sa St. James Parka. Ulaganja će biti ogromna, a prvi izbor za menadžera je Pochettino.

Sjajni stručnjak smatra se idealnim izborom za stvaranje novog Newcastlea. Imat će dovoljno novca da krene ka vrhu engleskog Premiershipa, a navodna ponuda bogatih vlasnika za njega će biti 19 miliona funti godišnje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored Pochettina sa Svrakama se povezuju i italijanski stručnjaci Massimiliano Allegri i Luciano Spalletti, ali je trenutno Argentinac najveći favorit za ovu poziciju.

Argentina je u karijeri pored Tottenhama vodio još Southampton i Espanyol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi