Maurizija Sarrija očekuje drastična kazna?

Nazvao Roberta Mancinija homoseksualcem

Maurizija Sarrija očekuje drastična kazna?

Endin Čaušević

Trener Intera Roberto Mancini optužio je trenera Napolija Maurizija Sarrija da ga je sinoć nazvao homoseksualcem.

Pred kraj sinoćnje utakmice četvrtfinala Kupa Italije između Napolija i Intera došlo je do sukoba dva trenera. Mancini je kazao da ga je Sarri brutalno vrijeđao te da ga je nazvao homoseksualcem. Sarri nije želio dati komentar na ove optužbe.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italija uskoro će odlučivati o kazni za trenera Napolija, a Sarri bi mogao dobiti suspenziju na čak dva mjeseca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sarri se na kraju utakmice pokušao izviniti za ono što je rekao Manciniju, ali trener Intera nije želio više da razgovara s njim. Ovo Sarriju nije prvi incident ove prirode, jer je i prošle sezone zbog sličnih stvari kažnjen sa 5,000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi