Italijanski zakon važi za sve osim za nepopravljivog boema Maurizija Sarrija

Ne može bez cigarete

Italijanski zakon važi za sve osim za nepopravljivog boema Maurizija Sarrija

Edmir Škorić

Trener Lazija Maurizio Sarri je strastveni pušač i to očito nikada neće moći da se promijeni.

Sarrija smo ranije viđali da vodi utakmicu s cigaretom u ustima. Naravno, to mu ne douštaju, morao je da prestane, ali ipak koristi svaku situaciju da uživa u dimu.

Sada su ga kamere uhvatile kako za vrijeme treninga puši cigaretu. Dogodilo se to na treningu u sklopu priprema za utakmicu Lazija u Konferencijskoj ligi protiv AZ Alkmaara, koja je počela danas u 18:45h.

Sarri je pušio tokom treninga, što je posebno zanimljivo sada kada je Italija usvojila strože propise o pušenju vani.

Pušenje će sada biti zabranjeno na javnim površinama, čak iu parkovima, na autobusnim stanicama i slično.

Oglasi

Sarri će, sigurni smo, pronaći svoj put do užitka. Ipak se radi o nepopravljivom boemu i staroj trenerskoj gardi.

On je od 2021. godine na klupi Lazija, a prethodno je radio kao trener u Juventusu, Napoliju, Chelseaju i Empoliju, te je radio kao trener mnogo manje poznatih timova.

Sarri je po mnogo čemu jako zanimljiv tip. Često radi stvari koje baš i nisu dopuštene, daje izjave koje uznemire mnoge oko njega, ali on je takav - bio i ostao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ima ugovor s Rimljanima do 2025. godine i brzo je postao miljenik navijača Lazija, iako rezultati ponekad nisu u skladu sa ambicijama nebesko-plavih.

Lazio je nakon 25 kola na trećem mjestu na tabeli Serije A sa 48 bodova i na dobrom putu je da igra Ligu prvaka sljedeće sezone. Sljedeću utakmicu Lazijali igraju u Bologni za vikend, a u prošlom kolu, u meču u petak, šokirali su vodeći Napoli i slavili sa 1:0 u gostima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi