Ali Koc okupio igrače Fenera pred historijsku odluku, Džeko i Tadić prvi rekli šta misle o svemu

Sutra se održava vanredna Skupština turskog velikana

Ali Koc okupio igrače Fenera pred historijsku odluku, Džeko i Tadić prvi rekli šta misle o svemu

Endin Čaušević

U posljednje vrijeme dosta se špekuliše o tome da li će Fenerbahče istupiti iz turske Superlige nakon dešavanja u Trabzonu, a sve će biti poznato nakon sutrašnje vanredne sjednice Skupštine tog kluba. Zbog toga je predsjednik Ali Koc jučer okupio igrače da čuje njihova mišljenja, a među prvima su se oglasili Edin Džeko i Dušan Tadić.

U Turskoj se s nestpljenjem očekuje sutrašnja vanredna sjednica Skupštine Fenerbahčea na kojoj će se pričati o prethodnim dešavanjima u Superligi, a čak se špekuliše da bi velikan iz Istanbula mogao da istupi iz lige.

Sve je počelo nakon skadaloznih dešavanja na kraju meča Trabzonspor - Fenerbahče kada su navijači domaćeg tima utrčali na teren i fizički nasrnuli na igrače gostujućeg tima.

Tada je najgore prošao Dominik Livaković kojeg je jedan huligan udario šakom u glavu, a bilo je još nekoliko fizičkih obračuna s drugim igračima Fenerbahčea koji su uz dosta muke uspjeli da izađu s terena i spase svoje glave.

Nakon skandala koji se desio u Trabzonu uslijedila je reprezentativna pauza, a čelnici Fenerbahčea su odmah poručili da se takve stvari ne smiju dešavati, te da čak razmatraju ozbiljno o istupanju iz prvenstva.

Za sutra je zakazana vanredna sjednica Skupštine nakon koje će biti poznato kakve poteze će napraviti čelnici Fenerbahčea.

Oglasi

Predsjednik ovog kluba Ali Koc prije nekoliko dana poručio je da će klub sigurno nešto poduzeti jer ne žele više da trpe stvari koje se rade na štetu Fenera, a po tom pitanju se ne radi ništa. Također, ne želi ništa da radi na svoju ruku i zbog toga je sinoć održan sastanak sa stručnim štabom i igračima Fenerbahčea.

Ekipa se pojavila sinoć u prostorijama turskog kluba, a glavna tema su bila minula dešavanja u Trabzonu. Ni igračima nije jasno kakvu odluku će donijeti klub, ali jasno je da njima uopšte nije u interesu da Fenerbahče napusti Superligu.

Mediji u Turskoj pišu da je sastanak trajao preko sat vremena i da su prvo Ali Koc i Ismail Kartal održali govore. Nakon toga riječ je prvo dobio Edin Džeko kao kapiten kluba, a nakon toga obratili su se još Dušan Tadić, Mert Hakan Yandas i Irfan Can Kahveci koji su zamjenici kapitena.

Džeko i Tadić su bili saglasni i poručili su da su svjesni nepravde koja se čini Fenerbahčeu na terenu, ali i van njega, no uvjerili su predsjednika i upravu kluba da su nakon svega u Trabzonu samo dodatno ojačali i ujedinili se kao ekipa, te da su spremni da se do kraja bore na svim frontovima.

Oglasi

Igrači su jasno dali do znanja čelnicima kluba da nisu za napuštanje Superlige i da vjeruju da stvari mogu da preokrenu u svoju korist i na kraju postanu prvaci Turske što se u Feneru čeka već dugih deset godina.

Džeko se prvi obradio i Kocu i društvu rekao da je ekipa motivisana kao nikada prije, a isto su kasnije dodali Tadić, Mert i Kahveci.

Koc je nakon svega dodao da je ponosan na igrače i kako su reagovali nakon svega što se dešavalo u Trabzonu, te da je oduševljen njihovim stavom. Poručio je da će nakon sjednice biti poznato kako će klub da postupi, ali mnogi smatraju da od istupanja iz lige nema ništa.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Također, i Kartal je iskoristio priliku da dodatno motiviše igrače riječima da ovo nije prvi put da Feneru pokušavaju ukrasti titulu, te da oni moraju da pokažu da im ni takva spletkarenja ne mogu ništa.

Na kraju je Kartal dodao da je ekipa spremna za sve naredne izazove, ali da će poštovati bilo kakvu odluku koja sutra bude donesena na vanrednoj sjednici Skupštine Fenerbahčea.

Top Komentari

Ajax11
Dobro , i čao
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi