Mauro Icardi izabran za najboljeg igrača Serije A u prošloj sezoni

Prva violina Intera

Mauro Icardi izabran za najboljeg igrača Serije A u prošloj sezoni

Endin Čaušević

Dodjela Zlatne lopte sinoć je bila u centru pažnje fudbalske javnosti, no zanimljivo je bilo i u italijanskoj Seriji A gdje su se birali najbolji.

Asocijacija fudbalera u Italiji jučer je birala najbolje fudbalere za proteklu sezonu, a prema očekivanju najviše nagrada otišlo je u ruke igrača Juventusa. Ono što nas posebno raduje jeste da se u najboljem timu protekle sezone našao i bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

No, ono što je iznenadilo javnost u Italiji jeste da je za najboljeg fudbalera u sezoni 2017/18. izabran napadač Intera Mauro Icardi. Ovaj 25-godišnji Argentinac je briljirao prošle sezone kada je na 34 utakmice u Seriji A postigao čak 29 golova, te zajedno s Cirom Immobileom je bio najbolji strijelac lige.

Oba napadač našla su se u timu sezone, no na kraju nagrada za najboljeg igrača otišla je u ruke Icardija iako su mnogi vjerovali da će i ovu nagradu osvojiti neko od igrača Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjećamo, u timu sezone nalaze se: Alisson (Roma), Cancelo (Inter), Koulibaly (Napoli), Chiellini (Juventus), Alex Sandro (Juventus), Pjanić (Juventus), Milinković-Savić (Lazio), Nainggolan (Roma), Dybala (Juventus), Icardi (Inter), Immobile (Lazio).

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi