Mauro Icardi donosi odluku o kakvoj nije ni sanjao u 30. godini

Druge opcije nema

Mauro Icardi donosi odluku o kakvoj nije ni sanjao u 30. godini

Midhat Šljivak

Argentinski napadač Mauro Icardi dogovorio je novi ugovor s turskim velikanom Galatasarayem, ali je zvaničan potpis ugovora odgođen zbog bolesti njegove supruge Wande. Kontroverzna menadžerica odbacila je navode da ima leukemiju, ali prinuđena je u narednim mjesecima ići na brojne preglede i tretmane kako bi se otkrio razlog njenog lošeg zdravstvenog stanja. Zbog toga bi 30-godišnji napadač mogao tražiti posudbu u neki argentinski klub.

Mauro Icardi vjerovatno nije ni slutio da bi u 30. godini fudbalsku karijeru mogao nastaviti u rodnoj Argentini. On iza sebe ima zaista bogatu karijeru koju je trebao ponovo nastaviti u Galatasarayu, no potpis ugovora spriječila je vijest o bolesti njegove supruge Wande.

Kontroverzna menadžerica i manekenka požalila se na bolove u stomaku i hitno je prebačena u bolnicu u Buenos Airesu. Mediji iz ove zemlje tvrdili su da joj je dijagnosticirana leukemija, no Wanda je tu informaciju navela kao netačnu, te je kratko saopštila da je na tretmanima kako bi otkrila razlog lošeg zdravstvenog stanja.

Ona će u narednim mjesecima morati da se podvrgne brojnim ispitivanjima, a da stanje nije nimalo bezazleno govori činjenica da je Mauro spreman ostati u Argentini u narednim mjesecima.

30-godišnji napadač spreman je potpisati za Galatu u čijim redovima je igrao sjajno prošle sezone. Međutim, planira odmah zatražiti posudbu u neki argentinski tim kako bi bio uz suprugu u narednih nekoliko mjeseci.

Oglasi

TyC Sports navodi kako bi Icardi mogao obući dres Newell's Old Boysa, ali čeka se nalaz koji će otkriti šta se dešava s njegovom životnom saputnicom i onda će se donijeti definitivna odluka.

Nije Mauro sigurno sanjao da bi se u 30. godini mogao vratiti u Argentinu, ali porodica je uvijek na prvom mjestu i karijera je trenutno najmanje bitna.

Bogata karijera Maura Icardija počela je u omladinskim kategorijama Barcelone. Prve seniorske minute odigrao je u Sampdoriji, a najbolje dane proveo je u Interu.

U PSG-u nije napravio gotovo ništa. Boravak u Parizu obilježen je brojnim skandalima u kojima je učestvovala i njegova supruga Wanda.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Argentinac je prošlu sezonu proveo na posudbi u istanbulskom timu. Blistao je na terenu, te je odveo Galatu do naslova prvaka Turske uz 23 gola u 26 nastupa za klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi