Džekin "nasljednik" šokirao Njemačku, ima preko 100 kilograma, pretužno kako na terenu izgleda

Od novembra ga nigdje nije bilo, a sada se vratio na scenu

Džekin "nasljednik" šokirao Njemačku, ima preko 100 kilograma, pretužno kako na terenu izgleda

Endin Čaušević

Njemački fudbaler Max Kruse svojevremeno bio je velika fudbalska nada, ali zbog neprofesionalnog ponašanja u većini klubova gdje je bio nije dostigao visine koje su mu se predviđale. Krajem novembra je napustio Paderborn i za vikend se ponovo pojavio na sceni, ali mnogi su ga jedva prepoznali koliko se udebljao.

Kruse je ponikao u Werderu iz Bremena u kojem je igrao dvije sezone prije odlaska u St. Pauli. U ovom klubu zadržao se tri godine i potom je za 500.000 eura otišao u Freiburg u kojem je u toj sezoni blistao.

Samo godinu dana kasnije Wolfsburg je izdvojio čak 12 miliona eura za Krusea za kojeg su smatrali da može biti nasljednik Edina Džeke jer je bio u zaista nevjerovatnoj formi, ali nažalost tada mu više glavni fokus nije bio na fudbalu.

Kruse je na vrhuncu igrao i u reprezentaciji Njemačke, no potom je uslijedio pad. Više se posvetio drugim stvarima, a počelo je i ne baš profesionalno ponašanje u klubovima u kojima je bio što ga je na kraju i koštalo.

Krajem 2022. godine Wolfsburg je raskinuo ugovor s njim na incijativu Nike Kovača koji zbog nedoličnog ponašanja više nije želio Krusea u svom timu.

On je na ljeto prošle godine nakon kraće pauze našao novi klub i potpisao je za Paderborn, ali se tu zadržao svega nekoliko mjeseci.

Oglasi

Krajem novembra saopštio je da je raskinuo ugovor i da uzima pauzu, a mnogi su shvatili da je to njegov kraj kada je ozbiljan fudbal u pitanju.

Krusea nekoliko mjeseci nije bilo na sceni, ali proteklog vikenda se ponovo pojavio. On je potpisao za amaterski klub iz Berlina, BSV Al Dersimspor II, za koji je i zaigrao.

Međutim, mnogi su jedva prepoznali nekadašnjeg njemačkog reprezentativca i dojučerašnjeg igrača Wolfsburga jer je nevjerovatno koliko se Kruse udebljao za svega nekoliko mjeseci.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije s meča koji je odigran proteklog vikenda, a upravo je Kruse glavna tema javnosti.

Oglasi

Očito je da ima veliki problem s viškom kilograma zbog čega se jedva kretao po terenu. Iako je i dalje mogao da bude na vrhunskom nivou na kraju ga je neprofesionalno ponašanje itekako koštalo.

Više se posvetio i YouTuberskoj karijeri nego fudbalu gdje je sa suprugom objavljuje sadržaj, te je ona snimala i ovu utakmicu zbog čega je za očekivati da će i to osvanuti na toj platformi. Niko Kovač takve stvari nije tolerisao i izbacio je Krusea iz ekipe, a tada je krenuo epski pad ovog igrača.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Igrom na amaterskom nivou pokazuje da ljubav prema fudbalu je još uvijek tu, ali nakon svih grešaka koje je napravio zaista je šteta što je upropastio takav talenat kakav je imao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi