Mediji u Sjevernoj Irskoj nagađaju: Na Bilinom polju bez gledatelja?

Meč baraža za Euro

Mediji u Sjevernoj Irskoj nagađaju: Na Bilinom polju bez gledatelja?

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina će u polufinalnom duelu baraža za Evropsko prvenstvo biti domaćin Sjevernoj Irskoj, taj meč se igra 26. marta.

Mediji u Sjevernoj Irskoj pišu da bi se meč u Zenici mogao igrati bez prisustva publike usljed epidemije i mjera opreza radi širenja koronavirusa.

"Poduzeto je niz planova za vanredne situacije prije gostovanja selekcije Michaela O'Neilla protiv Bosne na stadionu Bilino polje u četvrtak 26. marta", piše Belfast Telegraph.

"Bosanska vlada treba donijeti odluku o utakmici, a FS Sjeverne Irske će se voditi uputama od vladinih zvaničnika kako svoje tako i zemlje domaćina", navodi isti list.

U Sjevernoj Irskoj su se pozvali na UEFA-in izvor koji je rekao kako će se utakmica baraža sigurno igrati, s tim da postoji plan da se igraju s praznim tribinama.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ukoliko Bosna i Hercegovina pobijedi Sjevernu Irsku u finalu bi igrala protiv boljeg iz duela Slovačke i Irske, također na Bilinom polju.

Inače, epidemija koronavirusa počinje da zadaju sve veću glavobolju organizatorima sportskih takmičenja širom Evrope. UEFA još uvijek situaciju ne smatra alarmantnom, ali su već poduzete određene mjere predostrožnosti.

Top Komentari

lawer_88
Što je lijepo pročitati ovo "Bosanska vlada" :)
27 2
ALLSTAR
Neće ni koronavirus svugdje pa tako ni u Bosnu
4 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi