NSBiH samo od učešća u Ligi nacija dobija milione eura

UEFA povećala nagrade

NSBiH samo od učešća u Ligi nacija dobija milione eura

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će od septembra u drugom izdanju Lige nacija.

Zmajevi su osvajanjem grupe u prvom izdanju ostvarili plasman u Ligu A, a jučer su saznali i rivale s kojima će igrati. To su Nizozemska, Italija i Poljska.

Evropska fudbalska federacija (UEFA) odredila je nagrade za učesnike ovog takmičenja, a očekivano će najviše novca dobiti sudionici Lige A.

Tako će NSBiH samo od učešća inkasirati 2.25 miliona eura, a ova cifra će biti sasvim sigurno biti još veća kada se uključi prodaja TV prava i ulaznice za utakmice. Nagarade u odnosu na prvo izdanje Lige nacija povećane su za 750.000 eura.

Učesnici završnog turnira iz A divizije imat će također bogate nagrade. Pobjednik će dobiti šest miliona eura, poraženi u finalu 4.5 miliona, dok bogate nagrade idu za trećeplasirani tim (3.5 miliona) i četvrtoplasiranu selekciju (2.5 miliona eura).

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Selekcija BIH Ligu nacija otvara utakmicom protiv Italije 4. septembra na gostovanju, tri dana kasnije igramo protiv Poljske kući, a zatim 8. oktobra čekamo Nizozemsku.

Nakon Nizozemaca Zmajevi će 11. oktobra gostovati u Poljskoj, dok će u novembru igrati utakmice protiv Nizozemske (14. novembar), a Liga nacija se završava 17. novembra domaćom utakmicom protiv Azzurra.

Top Komentari

Adnanos
Gdje je Munib Usanovic da to potrosi.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi