Sramotno, jadno, bijedno: Samo je uspio izustiti "Šta ti je moja mama kriva?" i briznuo je u plač...

Skandal u Italiji

Sramotno, jadno, bijedno: Samo je uspio izustiti "Šta ti je moja mama kriva?" i briznuo je u plač...

A. Čaušević
Teme:

Sramotna scena viđena je na susretu Serije B između Leccea i Vincenze.

Česte su scene da se fudbaleri međusobno vrijeđaju u žaru borbe, međutim fudbaler Leccea, Žan Majer (29) je zaista pretjerao.

Naime, Majer je prilikom jedne rasprave uvrijedio majku sedam godina starijerm Riccardu Meggioriniju.

Meggiorini nije ni imao snage da se raspravlja već je samo kratko izgovorio jednu rečenicu "Šta ti je moja mama kriva?" te je briznuo u plač.

Prvi da ga utješi bio je Fabio Lucioni, fudbaler Leccea. Isto je uradio i glavni sudija susreta koji je obojici Meggioriniju i Majeru dodijelio po žuti karton.

Inače, Meggioriniju je majka preminula nedavno pa njegova emotivna reakcija i suze uopšte nisu iznenađenje.

Poslije utakmice Slovenac je uputio javno izvinjenje zbog svog ružnog gesta, ali čini se da je štetu svom ugledu već nanio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ponekad se na terenu kažu stvari koje ne mislimo zbog takmičarskog duha i nervoze. Poslije utakmice sam se odmah izvinio Ricardu, a sada i javno tražim za oprost. Stvarno mi je žao", poručio je Majer.

Inače, Lecce je dobio meč sa 2:1 te zadržao prvu poziciju na tabeli. Strijelac jedinog gola za goste je bio upravo Meggiorini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi