Milan sprema sjajno pojačanje pred kraj ljetnog prijelaznog roka!

Iranac na San Siru?

Milan sprema sjajno pojačanje pred kraj ljetnog prijelaznog roka!

Eldar Ganibegović

Ljetni prijelazni rok polako se bliži svom kraju, a mnogi klubovi koriste posljednje dane transfer prozora da se dodatno pojačaju. Jedan od njih je i Milan.

Do kraja mjeseca augusta novo pojačanje Milana trebao bi postati iranski napadač Mehdi Taremi.

Kako javljaju mediji u Italiji, on je već postigao usmeni dogovor s Milanom, no sada je ostalo da se italijasnki tim dogovori s Portom.

Navodno je Taremi s čelnicima Milana dogovorio da će potpisati trogodišnji ugovor, uz platu od tri miliona eura po sezoni plus bonusi.

Detalj koji je ostao da se završi jeste dogovor klubova. Porto traži 25 miliona eura, dok Milan za sada nudi deset manje. 

Nepovoljno po Porto je što 31-godišnji napadač ima ugovor samo do kraja sezone, te ako ga misle prodati za ikakvu cifru, moraju naći rješenje ovog ljeta.

Oglasi

Podsjetimo, on je dijete iranskog Iranjavana, igrao je još za Shahin Bushehr i Perepolis, Al-Gharafu u Kataru, da bi 2019. godine stigao u Rio Ave, a samo godinu dana kasnije za 4,7 miliona eura otišao u Porto.

Za reprezentaciju Irana ima prosjek od 0,5 golova po utakmicei. Na 66 nastupa postigao je 33 pogotka što je sjajan učinak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ostaje da vidimo šta će biti od svega. Dogovor je vrlo blizu i Milan bi mogao dobiti sjajnog napadača pred kralj ljetnog prijelaznog roka.

Spomenimo i to da nakon dva kola u Seriji A Milan ima maksimalnih šest bodova, te su tako na sjajan način otvorili ovu sezonu. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi