Želi ga Fenerbahce, a vreba Lyon: Pioli stao pred mikrofone i otkrio gdje će Krunić igrati!

Do kraja prijelaznog roka je ostalo malo vremena

Želi ga Fenerbahce, a vreba Lyon: Pioli stao pred mikrofone i otkrio gdje će Krunić igrati!

A. Čaušević

Radeta Krunića već sedmicama u svom timu želi Fenerbahce, a sada je ozbiljno zagrizao i Lyon. Sudbinu bh. veznjaka je sa jednom rječju otkrio trener Milana, Stefano Pioli, bilo je to nakon meča protiv Torina.

Drugu utakmicu nove sezone Krunić je bio starter i na terenu je proveo svih 90 minuta. Nakon trijumfa nad Bolognom (0:2), Fočak je bio akter i pobjede protiv Torina sa 4:1.

S obzirom na interes drugih klubova sasvim očekivano Krunić je bio jedna od tema razgovora novinara sa Piolijem nakon utakmice.

Direktno pitanje treneru Milana su postavili novinari Sky Sporta da li Krunić ostaje, na šta je Pioli odgovorio kratko i jasno: "Da".

To praktično znači da su otklonjenje sve dileme oko budućnosti 29-godišnjeg fudbalara te da će i u nastavku sezone nositi dres Rossonera.

Oglasi

Bh. reprezentativca su u duelu protiv Torina sa tribina San Sira gledali predstavnici Lyona, ali su poslije utakmice dobili jasan znak da Fočak nije na prodaju.

Krunić je već sedmicama na listi želja Fenerbahcea koji je do sada poslao nekoliko ponuda, posljednju od 10 miliona eura, ali je u Istanbul iz Milana stigao negativan odgovor.

Postao je bivši fudbaler Empolija vrlo važan kotačić u ekipi Rossonera, a Pioli je poslije susreta govorio kako još uvijek nema igrača sličnih karakteristika.

"Ako ne igra Krunić, onda igra neko s drugim karakteristikama. Ne želim duple uloge sa istim karakteristikama, važno je imati principe igre", poručio je iskusni trener.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ostanak znači da će Krunić i svoju petu sezonu provesti na San Siru gdje je stigao 2019. godine iz Empolija za skoro devet miliona eura.

Krunićeva odlična forma i kontinuitet igara na startu sezone sigurno predstavlja i lijepu vijest za selektora Mehu Kodru pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i duele sa Lihtenštajnom i Islandom.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi