Meho Kodro analizirao tandem Messi - Griezmann i detektirao Barcelonin problem

Proslavljeni bh. fudbaler

Meho Kodro analizirao tandem Messi - Griezmann i detektirao Barcelonin problem

A. Čaušević

Meho Kodro je jedan od onih koji odlično poznaju kvalitete Antoinea Griezmanna, trenutno napadača Barcelone. 

Griezmann je prošlog ljeta stigao u Barcelonu, a Kodro ga je trenirao u omladinskim kategorijama Real Sociedada.

U razgovoru za španske medije Kodro je govorio o tandemu Messi - Grizemanna za kojeg mnogi misli da još uvijek ne funkcioniše baš najbolje.

"Griezmann može igrati i na strani i u sredini, treba mu dosta slobode u igri. U Sociedadu i Atleticu je imao slobode u pokretima. Kako razumije fudbal, dobro se adaptira na situacije", kazao je Kodro.

Međutim sjajni Francuz u Barceloni nema slobode jer ta uloga pripada Leu Messiju, odnosno prisustvo Argentinca se odražava na ulogu Griezmanna na terenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Gledam sve sa strane i mislim lako je, ali kada imate Messija pored vas sve trebate njemu prilagoditi u takvoj situaciji. Može on imati slobodu u pokretima, ali kad je Messi tu, to ga uvjetuje."

"Kada kažem da da ga uvjetuje, to kažem da kada imate jednog igrača takve veličine i fizički konstitutucije on se nameče i ekipa to ima u glavi. Ne znam da li se to dešava Griezmannu, to je samo moje mišljenje", poručio je Kodro.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Icardi7
Vala kad je mogao onaj panglu Setien preuzet Barcu, sto to nebi mogao hoMe droKo. Smijem se kladit da bi ih bolje vodio, nego ona levatina
3 1
Mele
Ako se zamjeris lesiju bices na tribinama ili na transfer listi, halo, pa dzukela je sebi dao previse za pravo da vodi sve i na terenu i klupi, a jos da je gazda svlacionice, prestani igrati pa budi trener pizda ti materina, lider ekipe je jedno a potpuni sef je nesto drugo..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi