Kodro spremio novo ime u stručnom štabu, uskoro otkriva sve karte, ali i spisak
Avdić i Kodro iz perioda dok su radili u Švicarskoj

Zmajevi igraju važne mečeve

Kodro spremio novo ime u stručnom štabu, uskoro otkriva sve karte, ali i spisak

Samir Mlaćo

Novi selektor naše nogometne reprezentacije Meho Kodro uskoro će objaviti imena saradnika u stručnom štabu, te na koje igrače računa za naredne akcije Zmajeva.

To će se prema svemu sudeći desiti početkom naredne sedmice, a čini se da je manje - više sve poznato.

Sa Kodrom u stručnom štabu ostat će kondicioni trener Almir Seferović, ali i Elvir Rahimić, te trener golmana Siniša Mrkobrada.

Novo ime će biti Ermin Avdić, video analitičar koji trenutno ovaj posao obavlja u Kataru, tačnije ekipi Al Ahli.

Avdić i Kodro sarađivali su u švicarskom Lausanne Ouchy i čini se da će saradnju nastaviti, a Avdić će ostati i u Kataru gdje ima ugovor.

Oglasi

Povratnik u reprezentaciju mogao bi biti Slaven Musa koji bi mogao doći na mjesto Nenada Gagre, ali konačna odluka nije donesena.

Da li će Kodro se odlučiti u međuvremenu za još neko ime, ostaje da se vidi.

Kodro i ekipa će debi na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine imati 8. septembra protiv Lihtenštajna na Bilinom polju, a tri dana kasnije slijedi gostovanje na Islandu.

U oba meča bh. selekciji su potrebne pobjede da bi koliko-toliko zadržala šanse za plasman na Evropsko prvenstvo jer je Faruk Hadžibegić poprilično uprskao priliku za odlazak u Njemačku.

Oglasi

Saznajemo i da neće biti većih promjena na spisku pozvanih nogometaša u odnosu na raniji period i da je Kodro neće u ovoj situaciji ekspermentisati, svjestan da to može itekako biti pogubno.

U četiri odigrana meča BiH je savladala Island (3:0), a potom su uslijedili porazi od Slovačke (2:0), Portugala (3:0) i Luksemburga (2:0).

Kodro je Zmajeve prvi put predvodio u vrijeme čuvenog konflikta navijača sa Savezom 2008. godine kada je predsjednik bio Iljo Dominković. Na klupi je sjedio u dva prijateljska duela protiv Japana i Sjeverne Makedonije.

Manje-više je svima poznato kako su u junu 2008. godine Kodro i Elvir Bolić na stadionu Asim Ferhatović Hase organizovali revijalnu utakmicu sa 15.000 gledatelja na tribinama.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Istu noć na Bilinom polju pred rekordno malim brojem gledatelja savladan Azerbejdžan. Za BiH su uglavnom igrali debitanti, a na klupi je sjedio Denijal Pirić.

Inače, Kodro je reprezentaciju BiH vodio u prijateljskim duelima protiv Japana i Sjeverne Makedonije. Od tada je radio u klupskom fudbalu, a jedno vrijeme je bio i trener FK Sarajevo.

Top Komentari

konjnakvadrat
Kodro ili Beciragic ??? Ko je veci strucnjak ???
1 0
@rm1n
Nemože ništa biti pogubnije od prošlih spiskova!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi