Ko će u stručni štab Mehe Kodre? Već su poznata dva imena!

Stara imena u nacionalnom timu

Ko će u stručni štab Mehe Kodre? Već su poznata dva imena! · Saznajemo

Midhat Šljivak

Meho Kodro nedavno je imenovan za selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a u narednom periodu će 56-godišnji stručnjak imenovati i saradnike u nacionalnom timu. Kako SportSport.ba saznaje u njegovom timu će biti dva imena koja su i dosad bila u reprezentaciji, a to su kondicioni trener Almir Seferović i trener golmana Siniša Mrkobrada.

Meho Kodro uskoro će objaviti imena stručnih saradnika s kojima će započeti angažman na klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Dva imena su već poznata. Kako saznaje SportSport.ba u stručnom štabu 56-godišnjeg stručnjaka ostat će kondicioni trener Almir Seferović i trener golmana Siniša Mrkobrada.

Zvanična potvrda ove informacije trebala bi stići veoma brzo, odnosno kada novi selektor imenuje saradnike

Almir Seferović je po mnogima najbolji kondicioni trener u Bosni i Hercegovini. Među Zmajevima je od marta 2021. godine, a donedavno je radio i u FK Sarajevo.

Oglasi

Ranije je radio u brojnim timovima među kojima su Adana, Čelik, Olimpik, Željezničar, Sloboda...

Siniša Mrkobrada je u stručnom štabu nacionalnog tima od januara ove godine, a zaposlen je i kao trener golmana u banjalučkom Borcu.

Kodro i ekipa će debi na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine imati 8. septembra protiv Lihtenštajna na Bilinom polju, a tri dana kasnije slijedi gostovanje na Islandu.

U oba meča bh. selekciji su potrebne pobjede da bi koliko-toliko zadržala šanse za plasman na Evropsko prvenstvo jer je Faruk Hadžibegić poprilično uprskao priliku za odlazak u Njemačku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U četiri odigrana meča BiH je savladala Island (3:0), a potom su uslijedili porazi od Slovačke (2:0), Portugala (3:0) i Luksemburga (2:0).

Top Komentari

Ss.ba
Meni samo nije jasno. Ko "gura" ovog Seferovica? Moj Meho,ako si gledao 60 minuta Sarajevo protiv Torpeda. Sasvim dovoljan cv Seferovica. Ili kup utakmicu protiv Čelika. Gdje je dosla kondiciona sprema do izrazaja. Igraci iz druge federalne spremniji od igraca koje je spremao Seferovic.
5 0
Shik
E MOJ ZUMBULE, KOJE SMO TI MI SUDBINE. NAMA GACE KROJE,A NEJMAJU NI SVOJE.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi