Barcelona uklanja njegove fotografije s plakata, svima je jasno da napušta klub

Moraju ga prodati

Barcelona uklanja njegove fotografije s plakata, svima je jasno da napušta klub

Endin Čaušević

Barcelona je ovog ljeta itekako aktivna na tržištu, ali katalonski klub ima neočekivanih problema s prodajom igrača.

Jasno je da Barcelona mora prodati nekoliko igrača kako bi napravili prostora za dolazak novih pojačanja. Xavi je odavno prekrižio skoro desetoricu prvotimaca, ali stvari ne idu baš najbolje kada su u pitanju njihovi odlasci.

U klubu žele što prije da se riješe nekoliko igrača kako bi mogli registrovati Kessieja i Christensena, ali i što je najvažnije ozvaničiti transfere Roberta Lewandowskog i Raphinhe.

Španski mediji objavili su da je Barcelona poslala ponudu od 50 miliona eura za Lewandowskog koju je Bayern prihvatio i očekuje se da do kraja ove sedmice Poljak konačno dođe na Camp Nou.

Njegovim dolaskom će se stvoriti "gužva" u napadu i Xavi će morati da se riješi nekog od napadača. Kako je objavio ugledni Gerard Romero izbor će gotovo sigurno pasti na Memphisa Depayja.

Iako je Nizozemac tek prije godinu dana stigao u Barcelonu u klubu smatraju da je najbolje da ga prodaju, te će zaraditi oko 20 miliona eura. Depay će tako prepustiti svoje mjesto, ali i broj devet Lewandowskom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Romero je jutros objavio da su iz Barcelone zatražili uklanjanje fotografija Depayja s promotivnih plakata za turneju po Americi što jasno govori da Nizozemac gotovo sigurno napušta katalonski klub.

Depay je u Barcu stigao prije godinu dana bez obeštećenja, a klub bi mogao sada zaraditi oko 20 miliona eura što nije uopšte loš posao.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Lewandowski sigurno dolazi u veći klub,financijski stabilniji
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi