Depay sve dogovorio sa Barcelonom, ali uz jedan pomalo nerealan uslov

Nizozemac pred vratima Camp Noua

Depay sve dogovorio sa Barcelonom, ali uz jedan pomalo nerealan uslov

S. Grebović

Čelnici Barcelone uveliko rade na sklapanju igračke križaljke na narednu sezonu.

Katalonski gigant će ove sezone teško do titule prvaka u Španiji budući da su imali nekoliko neoprostivih kikseva.

Barcelona je na posljednje četiri utakmice upisala svega jedan trijumf što je nedopustivo ukoliko se borite za naslov prvaka. Uoči posljednja dva kola tim sa Camp Noua je trećeplasirani sa 76 bodova i ima dva manje od drugog Reala, te čak četiri manje od lidera Atletica.

Do kraja sezone Barcelona će na svom terenu dočekati Celtu te će gostovati Eibaru. Sa druge strane Real Madrid će gostovati Athletic Bilbau te će dočekati Villarreal, dok Atletico Madrid pobjedama protiv Osasune i Valladolida pokušati doći do nove titule prvaka u Španiji.

Barcelona i pored toga što gubi trku za naslov uveliko radi na sklapanju križaljke za narednu sezonu. Od ranije je poznato da će Eric Garcia biti prva naredna akvizicija, a sve se više pominje i ime Sergia Aguera koji na kraju sezone definitivno napušta Manchester City.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ugovor na kraju tekuće sezone ističe i Lyonovom Memphisu Depayu koji je također na ulazim vratima Barcelone. No, ako je vjerovati španskim medijima da bi se to desilo potrebno je da njegov sunarodnjak Ronald Koeman ostane na klupi tima i naredne sezone što će biti veoma teško s obzirom na najvjerovatniji gubitak titule, kao i ispadanje iz Lige prvaka.

Konačnu riječ o svemu imat će Joan Laporta...

Top Komentari

Saray
Čovjek pozvao sve Holanđane u barsu....
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi