Chelsea je neko prokleo: Mendy na treningu slomio prst, ubrzo na operacijskom stolu

Još jedan povrijeđen igrač

Chelsea je neko prokleo: Mendy na treningu slomio prst, ubrzo na operacijskom stolu

Esmer Oštraković

Novi peh zadesio je ekipu Chesleaja, koja će sada ostati i bez Edouarda Mendyja koji će morati na operaciju prsta koji je slomio na treningu ove sedmice.

Naime, na utakmici protiv Manchester Cityja u ranoj fazi utakmice povrijedila su se čak dva nogometaša, a to su Sterling i Pulišić.

Već ranije je bilo nekoliko povrijeđenih fudbalera, a među njima možda i najbitniji su Kante i James, te tako trener Chelseaja ima velikih problema.

Povrijeđenim igračima pridružio se i golman Chelseaja, Edouard Mendy, koji će određeni dio sezone provesti van terena zbog loma prsta.

Iako su se nadali da neće morati doći do operacije, to neće biti slučaj, te će Mendy ubrzo biti operisan i krenuti u proces oporavka.

Oglasi

Mendy je od dolaska u Chelsea upisao 104 nastupa, ali je u posljednje vrijeme pao u drugi plan jer je Kepa u sjajnoj formi.

Ovo je sigurno nešto što neće Mendyju pomoći da u narednom periodu vrati mjesto prvog golmana, te je ispred njega veliki izazov.

U posljednje vrijeme se dosta govorilo i o njegovom odlasku iz Chelseaja, jer navodno nije u dobrim odnosima sa trenerom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kao zainteresovani klubovi spominjali su se Milan i Juventus, ali teško da će sada obzirom na povredu biti nešto od tog transfera.

Tako je jedno sigurno, a to je da će ljeto biti odlučujuće kada je sudbina Mendyja u pitanju.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi