Kraj Džeke se ionako ne bi naigrao: Fener prodao napadača, igrat će s drugim Zmajem

Berisha u Augsburgu

Kraj Džeke se ionako ne bi naigrao: Fener prodao napadača, igrat će s drugim Zmajem · Zvanično

Eldar Ganibegović

Turski velikan Fenerbahče inkasirao je četiri miliona eura prodajom napadača u njemačku Bundesligu.

Edin Džeko je kao slobodan igrač stigao u Fenerbahče, a sada je turski velikan inkasirao četiri miliona eura prodajom drugog napadača.

Kraj Džeke se svakako ne bi naigrao, a u pitanju je njemački fudbaler albanskog porijekla, Mergim Berisha.

On je prošlu sezonu igrao na posudbi u ovom Bundesligašu te očito zadovoljio, pa je Augsburg odlučio da otkupi njegov ugovor.

Na 23 utakmice prošle sezone u Bundesligi postigao je devet pogodaka i dodao četiri asistencije, što je odličan učinak u timu koji se borio za ostanak u ligi.

Oglasi

Neće tako igrati s Edinom Džekom u Fenerbahčeu, no nastavit će dijeliti svlačionicu s drugim bh. ofanzivcem, Ermedinom Demirovićem.

Berisha je karijeru počeo u Salzburgu, a igrao je još za Liefering, LASK, Magdeburg i Altach prije no što ga je 2021. godine Fenerbahče kupio od Salzburga za pet miliona eura. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na 13 mečeva za U-21 selekciju Njemačke postigao je jedan gol, a u martu ove godine debitovao je i za A tim, te je do sada upisao dva nastupa.

Igrao je prijateljske utakmice protiv Perua i Belgije, ukupno skupio 25 minuta na terenu, no u junu se nije našao na spisku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti